שעות נוספות ותשלום שכר קבוע בגינם

  • שעות עבודה ליום ושעות נוספות
    שרון | 23/05/2018 16:32

    שלום.התחלתי לעבוד ב 3.7.16 כעובד קבלן
    בחוזה מצוין שעלי לעבוד 8.75 שעות ביום (ועוד 0.5 שעה הפסקה ) כלומר 43.75 שעות שבועיות.על 5 שעות נוספות חדשיות תשלום קבוע של 1000 שח.  בחישוב חדשי אם עבדתי פחות מ 8.75 שעות ליום קוזז משכרי ושעות נוספות קבלתי החל מהשעה ה 6.לאחר קיצור שבוע העבודה עלי לעבוד.8.4 שעות כלומר 42 שעות בשבוע.חישוב שעות נוספות זהה.
    האם החוזה חוקי? אם לא האם אוכל לבקש החזר על התקופה מתחילת עבודתי ועד השינוי מפני ששבוע העבודה היה 43 שעות ולא 43.75?

    • שעות נוספות ותשלום שכר קבוע בגינם
      עו"ד אחוה פודים | 24/05/2018 15:56

      שרון שלום,

      יש הרבה נתונים בשאלה והיא לא ברורה.
      מתי מקזזים לך?
      למה קיבלת שעות נוספות מהשעה השישית? ואם קיבלת מהשישית איך זה מסתדר ששילמו לך רק 5 שעות נוספות חודשיות...?
      אשמח כי תעשה סדר בנתונים ואשמח לענות לך על השאלה.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • שעות נוספות ותשלום שכר קבוע בגינם
        שרון | 24/05/2018 23:21

        תודה על תשובתך.
        בכל חודש אני מקבל משכורת בסיס + 1000 שח (עבור 5 שעות נוספות ללא קשר אם בצעתי בפועל ,כאשר חישוב ההפרשות מתבצע לפי משכורת הבסיס)דוגמה עבור חודש בו יש 20 ימי עבודה:אם עבדתי 175 עד 180 שעות אזי קיבלתי משכורת בסיס + 1000 שח (168 עד 173 לאחר קיצור שבוע העבודה)אם עבדתי 174 שעות קוזזה שעה.אם עבדתי 181 שעות קבלתי שעה נוספת .השאלה שלי האם חישוב של 8.75 שעות ליום , כפי שנדרשתי לעבוד עד לקיצור שבוע העבודה,הוא חוקי (לדעתי היה צריך להיות 8.6 שעות) וכן האם חישוב ההפרשות ממשכורת הבסיס ללא התשלום הקבוע של שעות נוספות הוא חוקי

        • האם יש לבצע הפרשות על מרכיב של שעות נוספות קבוע
          עו"ד אחוה פודים | 25/05/2018 15:38

          שרון שלום,

          חישוב שעות נוספות לעובד שעובד במתכונת של 5 ימים בשבוע ולפני הורדה ל42 שעות בשבוע צריך להיות אחרי
          8.6 שעות.
          חישוב שעות נוספות לעובד במתכונת של 6 ימים בשבוע צריך להיות אחרי 8 שעות.
          על פניו נראה כי תשלום של 1000 ש"ח בגין 5 שעות נוספות בחודש (ובמיוחד שאין חובה לבצעם בפועל) - הינו פיקציה ורצון של המעסיק לפצל את השכר לשם ביצוע הפרשות נמוכות יותר.
          אם התשלום של 1000 ש"ח אמיתי אז ההפרשות צריכות להתבצע רק על שכר הבסיס.
          ככל שבדיקה תעלה שהפיצול הינו פקטיבי, הרי שעל המעסיק לבצע הפרשות גם על ה-1000 ש"ח

          בברכה,

          אחוה פודים, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          יפו 33, בית יואל, ירושלים
          טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com