תשלום חוב

  • מכתב מהוצאה לפועל
    יניב ויצמן | 19/05/2018 08:17

    ב2014 היה לי חוב לבנק על סך 90,000 שקל ,החוב הגיע לעורך דין ובהסדר מולו שולמו 50,000 שקל במזומן ו 40,000 פריסה לתשלומים לארבע שנים.
    לאחרונה נולדה לי ילדה ונוצר לי פיגור בתשלומים של ארבעה חודשים וחודש שעבר סגרתי את כל הפיגור.
    ההלוואה אמורה להסתיים בחודש ספטמבר הקרוב ולמרות שכחסיתי את כל הפיגורים ונותרה יתרה של כ 3000 שקל , קיבלתי מכתב אזהרה מהוצאה לפועל ודרישה לתשלום כל החוב המקורי פלוס הוצאות עורך דין .
    מה אני אמור לעשות? והאם זה חוקי לדרוש ממני את החוב המקורי לאחר ששולם כמעט במלואו?
    אודה לתשובה במהרה

    • תשלום חוב
      עו"ד לילך אללוף | 22/05/2018 17:04

      יניב שלום,
      השאלה הגדולה האם הגעת להסדר כתוב עם הבנק ומה הם תנאי ההסכם. בדרך כלל שעושים הסדר אצל עו"ד כותבים שאיחור בתשלום של עד פרק זמן מסויים לא יהווה הפרה של ההסכם.
      אבל אם אתה לא שילמת ארבעה חודשים זה הרבה זמן ויכול להיות שביטלו לך את ההסדר.
      מציעה לך לעשות צו תשלומים נמוך בהוצאה לפועל כדי לגרום להם להגיע שוב להסדר.

      בברכה,

      לילך אללוף, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      סחרוב 19, ראשון לציון
      טל: 03-9633331 ; מייל: lilacher5@gmail.com

      • הסדר
        יניב ויצמן | 22/05/2018 17:20

        השאלה אם הם יכולים לדרוש את כל החוב המקורי 40,000 שקל עכשיו כשנשארו עוד 3000 שקל יתרה לתשלום?