חברת התעופה הקדימה את מועד הטיסה, כיצד לפעול?

  • הקדמת שעת טיסה ב 7.5 שעות
    d | 19/05/2018 23:45

    היי
    אני אמור לטוס לארה"ב בסוף חודש מאי, הטיסה הלוך היא עם קונקשן אחד- שם אין בעיה...
    אתמול קיבלתי הודעת sms שהטיסה חזור (גם כן עם קונקשן אחד) הוקדמה ב-7.5 שעות!!! מה שיוצר מצב שאני אמור לחכות 11 שעות עד לטיסת ההמשך+ העובדה שזה משבש לי את הלו"ז ביום האחרון לשהותי בארה"ב!!
    אבקש לדעת מהן זכויותי מול החברה שדרכה הזמנתי את כרטיסי הטיסה...
    א.האם הם מחוייבים להזמין לי טיסה חליפית בשעות מקבילות (יש אפשרות לזה...בדקתי)?
    ב. האם במידה וייתנו לי טיסה יום לאחר מכן, הם חייבים לממן לי את המלון?
    ג. האם הם יכולים לחייב אותי לעלות על הטיסה ששעת ההמראה שלה הוקדמה???
    תודה מראש.....

    • חברת התעופה הקדימה את מועד הטיסה, כיצד לפעול?
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/05/2018 20:23

      התשובה מצויה בחוק שירותי תעופה, בסעיף 8 הקובע:

      טיסה שמועד המראתה הוקדם

       (א)  נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.

      (ב)  נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך כאמור בסעיף קטן (א), יהיה זכאי להטבות אלה:

      (1)   פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, למעט בנסיבות כאמור בסעיף 6(ה)(1) ו-(2);(2)   השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • פירוש לחוק שצירפת
        d | 20/05/2018 20:45

        היי ליאור
        העובדה שהעלית את סעיפי החוק לא ממש מסייעת לי....אני צריך תשובות נקודתיות לאפשרויות שציינתי.
        בתודה מראש...

        • יש לפנות לייעוץ פרטני בעניין
          ליאור חאיק, עו"ד | 20/05/2018 20:49

          הפורום נועד למענה על שאלות באופן כללי וראשוני

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com