ייחוס עבירות פליליות לאדם- האם נחשב ללשון הרע?

  • איש ציבור
    חן | 18/05/2018 09:33

    אמרתי בכנס על איש ציבור שלפי התנהלותו יתכן והוא פועל בשביל טובות הנאה שלא כדין. הדגש על המילה "יתכן")  האם זה לשון הרע? יש פסיקה שתוכל להפנות בעניין?

    • ייחוס עבירות פליליות לאדם- האם נחשב ללשון הרע?
      עו"ד לירן ינקוביץ | 31/05/2018 17:06

      שלום חן,

      אני מבין את הדילמה בה אתה נמצא.

      ייחוס אלמנט פלילי לאדם ובמקרה שלך ייחוס טובות הנאה לאיש ציבור, במפורש או במשתמע  (והשימוש במילה "ייתכן" עשוי ללמד על כך), ובפני קהל רב של אנשים, עלול להיחשב כדי עוולת לשון הרע ופגיעה בשמו הטוב של אדם.

      זאת אלא אם  יש בידיך להוכיח אמת בדבריך בראיות מוצקות ממשיות (לאור הייחוס הפלילי שבדבריך) ועניין ציבורי בפרסום (בפרט עת מיוחסים הדברים לאיש ציבור).

      לבקשתך, מפנה אותך לפסיקה בעניין (ר' ע"א 475/81 זיקרי נ' כלל חברה לביטוח) שהתייחס למקרה דומה.

      הייתי מציע להבא להשתדל לנקוט משנה זהירות בדבריך טרם ייחוס עניינים פליליים לאדם וככל הניתן להותיר זאת לרשויות המוסמכות להמשך טיפול.

      מקווה שקיבלת מענה לשאלתך. אני כאן לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com

      • המשך
        חן | 31/05/2018 17:21

        אבל בעיתונות כותבים פעמים רבות דברים ומחשדות אלו נפתחת חקירת משטרה

        • פרסום פרוטוקול חסוי- האם ניתן לתבוע את בית הדין?
          עו"ד לירן ינקוביץ | 31/05/2018 18:57

          חן שלום,

          לעיתונות ואמצעי המדיה בכלל, מוקנות הגנות שונות בחוק לשון הרע, שאינן רלבנטיות לשאלתך.

          אציין שוב כי ככל ויש בידיך תימוכין מוצק לדבריך כמו גם עניין ציבורי בפרסומם, או לחילופין יוכח כי פעלת בתום לב ובלא כוונה לפגוע, הרי שעל פניו דבריך עשויים לחסות תחת צלן של הגנת חוק איסור לשון הרע - כגון אמת בפרסום, הגנת תום לב, כמשמען בחוק וכו', בכפוף לבחינת נסיבות המקרה לאשורן.

          בברכה,

          לירן ינקוביץ, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דבורנית 8ב, נס ציונה
          טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com