תביעה שכנגד

  • בענין תביעה שכנגד שהוחמצה
    יוסי | 17/05/2018 19:34

    שאלה:
    הוגשה נגדי תביעה רגילה.
    הגשתי כתב הגנה אך יש לי גם עילת תביעה נגד התובע אותו תובע - הוא גם חייב לי כסף. ולא הגשתי תביעה שכנגד או קיזוז.
    שאלתי היא:
     1. האם אני יכול לחכות עם הגשת תביעה זו, או שהייתי חייב להגישה במסגרת אותו הליך בכדי למנוע ריבוי התדינויות ויחול עלי השתק?
    2. האם הוחמצה אפשרותי להגיש תביעה אחרת שעה שמדובר באותם צדדים ובנושאים הקשורים גם לתביעה שהוגשה נגדי?!

    • תביעה שכנגד
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 21/05/2018 13:47

      יוסי,

      אין חובה להגיש תביעה שכנגד וגם לא מדובר על השתק מאחר והתובע הוא לא אותו תובע והנתבע הוא לא אותו נתבע (הם מתחלפים). אין מניעה להגיש תביעה בתיק חדש.

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il

    • תשובה
      רון | 21/05/2018 13:49

      תוכל להגיש תביעה עצמאית גם לאחר הכרעת התביעה הנוכחית, אך זאת בכפוף לתקופת ההתיישנות.

      • מהי תקופת ההתישנות למקרה חוב
        רפאל | 21/05/2018 16:35

        באותו הקשר עקרוני. ממתי חלה התישנות על תביעה של חוב. מרגע הבקשה בכתב דרישת החוב? או ממועד עקרוני אחר? מה קורה לגבי חוב שנוצר במסגרת עיסקת אחוזים בין שני צדדים שהרווח נוצר מהכנסה שמגיעה מצד גימל, כאשר זה כל פעם מתעדכן בסכום לאורך זמן, למשל חוב שנוצר מהתחיבות של צד א לצד ב, לאחוזים מרווח של הפניית לקוחות, שהוא לא דייוח על הסכומים שנכנסו מהלקוחות ולא שילם את האחוזים המגיעים. כיצד ניתן יהיה לחשב את נושא ההתישנות לגבי חוב כזה? במידה ונסכום הכולל שעתיד היה להתקבל ידוע מראש ומוגדר בהסכם מול צד גימל שממנו באה הכענסה שלא דווחה, האם במקרה כזה ניתן לתבוע את מלוא הסכום בהסכם לקבלת האחוזים והצד שנתבע יאלץ להוכיח מה נכנס ומה מה לא ולשלם אחוזים כמתבקש מההסכם בין צד א לצד ב.  תודה

        • התיישנות חוב
          גלעד סער עו"ד - כלכלן | 22/05/2018 11:53

          תקופת ההתיישנות מתחילה ביום שבו נולדה עילת התביעה. במקרה של חוב – ביום שבו היה על החייב לשלם אותו.

          מהשאלה שלך עולה שמדובר בחוב שבנוי ממספר חלקים שנוצרו בימים שונים. אם היה על החייב גם לשלם את החובות שנוצרו במועדים שונים, בימים שונים, בחינת תקופת ההתיישנות תעשה לכל חלק בנפרד.

          על פי הפסיקה כאשר יש חוב מוגדר, כדי לברר כמה נפרע על חשבון החוב, יש להגיש תביעה על כל החוב. אם החוב לא מוגדר יש לבקש צו למתן חשבונות.

          בברכה,

          גלעד סער, עו"ד-כלכלן
          מנהל פורום בתי משפט

          מנחם בגין 12, רמת גן
          טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il