והעיקר - האם ההוצל"פ יכולה לעקל את החשבון עצמו?

  • 'איך ניתן להשתמש בקצבת נכות דרך חשבון הבנק
    אהוד רום | 16/05/2018 20:01

    שלום. הבנתי שההוצל"פ לא יכולה לעקל את הקצבת נכות עד 30 יום מכניסת הקצבה לחשבון שלי. לגבי מצב זה שההוצל"פ עושה עיקול על החשבון מחוץ לסכום הקיצבה, שאלותי:1. האם אני יכול להשתמש בצ'קים? (שאולי החשבון נהיה מוגבל).2. האם אני יכול לתת הוראות קבע?3. האם אני יכול לעשות העברות כספים דרך האינטרנט?4. אם אני ממנה מיופה כח (לחשבון בנק זה שבו הקיצבה), האם הוא יוכל למשוך את סכום הקיצבה מהחשבון או רק אני?תודה.

    • והעיקר - האם ההוצל"פ יכולה לעקל את החשבון עצמו?
      אהוד רום | 17/05/2018 09:55

      בהמשך לשאלתי הנ"ל, ראיתי פסק דין  בקישור http://www.eca.what2do.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%A6%D7%91%D7%AA-%D7%A0%D7%9B%D7%94/ שאפילו שאי אפשר לעקל את כספי הקצבה ב30 היום אחרי שהופקדו, אבל אפשר לעקל את החשבון בנק עצמו! שזה לא עיקול כספי הקיצבה אלא עיקול משהו אחר - חשבון הבנק! וזה נשמע פלפול משפטי מוזר, שהעיקול לא על הכסף אלא על החשבון, ושכך ההוצל"פ יכולה לעקל את החשבון עם כספי הקיצבה גם בתוך 30 היום מההפקדה.  האם זה נכון? אם לא - מה כן אומר פסק הדין הנ"ל? האם זה אומר שבחודשים הבאים מאז הטלת העיקול הנכה כבר לא יוכל למשוך את הכסף ב30 היום שאחרי כל הפקדה?  תודה מאוד!

      • עיקול קיצבת נכות
        עו"ד לילך אללוף | 22/05/2018 16:42

        שלום,
        אכן אפשר לבצע עיקול על חשבון הבנק ועל הפעילות בבנק לאחר 30 אבל עדיין אפשר למשוך את קיצבת הנכות העיקול הוא על הפעילות בבנק.

        בברכה,

        לילך אללוף, עו"ד
        מנהלת פורום הוצאה לפועל

        סחרוב 19, ראשון לציון
        טל: 03-9633331 ; מייל: lilacher5@gmail.com

    • השאלה מתייחסת לקיצבת הנכות בתוך ה30 יום מההפקדה
      אהוד רום | 17/05/2018 15:38

      לשם הבהרה, שאלתי הנ"ל מתייחסת רק לסכום של קיצבת הנכות ורק בתוך ה30 יום מההפקדה.  וכלומר אם יש הו"ק בחשבון שבאופן נורמלי מכוסות ע"י הקיצבת נכות, האם הבנק מכבד אותם כשההו"ק יוצאת בתוך ה30 יום?  וכן העברת סכום באינטרנט עד גובה הקיצבה. תודה!

      • עיקול בתוך 30 יום
        עו"ד לילך אללוף | 22/05/2018 16:41

        שלום,
        אם הבנתי נכון השאלה שלך מתייחסת ל30 ימים מיום קבלת האזהרה. ב30 יום אלה אין עיקולים ולפיכך לא צריכה להיות בעיה עם הוראת הקבע בבנק. ככל ויחלפו 30 ימים ויבצעו עיקולים אזי הוראות הקבע יכולות לחזור.

        בברכה,

        לילך אללוף, עו"ד
        מנהלת פורום הוצאה לפועל

        סחרוב 19, ראשון לציון
        טל: 03-9633331 ; מייל: lilacher5@gmail.com

    • עיקול קיצבה
      עו"ד לילך אללוף | 22/05/2018 16:44

      שלום,
      כשיש עיקול בחשבון לא ניתן לעשות שימוש בשיקים והוראות קבע יכולות לחזור ניתן רק להתנהל במזומן למשוך את הקיצבה ולעשות שימוש במזומן.

      בברכה,

      לילך אללוף, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      סחרוב 19, ראשון לציון
      טל: 03-9633331 ; מייל: lilacher5@gmail.com

      • תודה לך! נשארה רק שאלתי הנוגעת למעשה, מפסק הדין
        אהוד רום | 27/05/2018 21:21

        מעריך מאוד את עזרתך!
        בקישור
        http://www.eca.what2do.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%A6%D7%91%D7%AA-%D7%A0%D7%9B%D7%94/
        מובא פסק דין מפליא המתייחס למקרה כמו שלי. אודה לך מאוד אם תוכלי לראות את הקישור ולהתייחס. כי לכאורה פסק הדין מורה שגם בתוך ה30 יום מהפקדת קצבת הנכות, ההוצל"פ יכולה לעקל את החשבון בנק עצמו ואז נבלע בתוך זה גם סכום קצבת הנכות, ואז אין זה נחשב כעיקול קצבת הנכות (האסור תוך 30 יום מזמן הפקדתו), כי זה עיקול החשבון ולא עיקול הקיצבה!   וזה פלא, שאם כן אין שום משמעות מעשית לחוק האוסר עיקול בתוך 30 יום.   להבהרה, ה30 יום מתייחסים ל30 יום מההפקדה ובלי קשר כלל ל30 יום מזמן ההתראה.