שילוט של משרד עורכי דין

  • הגבלות על שילוט המשרד
    ביבי | 17/05/2018 10:30

    היי, אשמח לדעת את גבולות המותר ואסור מבחינת שילוט למשרד (בעיקר מבחינת גודל השלט המותר)

    • שילוט של משרד עורכי דין
      עו"ד אדם אשכנזי | 17/05/2018 15:17

      שלום אדוני ראש הממשלה,

      אל תסבך את עצמך יותר מידי ומבלי להיכנס לכללים, אעיר כי "שלט" צריך להיות בגודל סביר ולהיות מכבד. אני מפנה אותך להחלטה של וועדת האתיקה הארצית (והמחייבת), שתעשה לך קצת סדר:

      "להלן הנחיות ועדת האתיקה הארצית לגבי גודל ומיקום שילוט משרד עורך הדין: 1. שלט משרד עורכי דין מטרתו הכוונה ולא פרסום. 2. חל איסור להציב שלט של משרד עורכי דין על גג הבניין בו נמצא משרד עורכי הדין. 3. מותר להציב שלט של משרד עורכי דין צמוד לכניסה לבניין בו נמצא המשרד, במבואת הבניין ובכניסה למשרד עצמו. 4. שלט המשרד יואר בתאורה קבועה ולא מהבהבת. 5. אותיות שלט המשרד תהיינה בצבע אחד. 6. שלטים חריגים בגודלם עלולים להוות עבירה אתית, אך אם נמצא משרד עורכי הדין בבניין משרדים שבו שוכרים או בעלים נוספים וגודל השילוט בבניין מוכתב על ידי הנהלת בניין, יהיה גודל השילוט על-פי המוכתב באותו בניין. 7. ככל שיש צורך בשלט הכוונה נוסף בתוך בניין המשרדים או מחוצה לו, יהיה השלט בגודל סביר, וייכללו בו רק שם משרד עורכי הדין וחץ הכוונה".

      מס' ההחלטה: א"ת 306/14

      נראה שההחלטה המוזכרת, מסכמת נאמנה את שאלתך.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il