נכות כללית - שהות בחוץ לארץ

  • קיצבת נכות ושהייה בחול
    מיכל | 09/05/2018 11:26

    שלום
    אני מקבלת קיצבת נכות. מה קורה אם אני חיה בחול כמה שנים. האם כשאחזור לארץ אהיה זכאית אוטומטית להמשיך לקבל את קיצבת הנכות, או שזו מתבטלת לאחר שהות ארוכה מחוץ לישראל?
    תודה

    • נכות כללית - שהות בחוץ לארץ
      אורנה | 14/05/2018 17:16

      שלום לך,

      ראי המענה לשאלתך מתוך נכות כללית - שהות בחוץ לארץ

      "קצבת הנכות משולמת לנכה תושב ישראל השוהה בחו"ל בחודש היציאה לחו"ל, ומ-1 בחודש שלאחר חודש היציאה לחו"ל - במשך שלושה חודשים נוספים.

      תשלום הקצבה בארץ יחודש למקבל קצבת הנכות מ-1 בחודש שבו חזר לארץ.

      תשלום הקצבה בחו"ל לאחר התקופה המצויינת כאן אפשרי בתנאים מסוימים, כגון אם הוא או בן זוגו מועסקים בחו"ל על ידי מעסיק ישראלי, או אם דרוש לו טיפול רפואי מיוחד או אם הוא שוהה במדינה שנחתמה עמה אמנה שכוללת בתוכה ענף ביטוח נכות: אוסטריה, אורוגואי, בולגריה, גרמניה, דנמרק, הולנד, נורבגיה, סלובקיה, פינלנד, צ'כיה, רומניה, שבדיה ושוויץ."

      בברכה.

      • שאלת המשך
        מיכל | 15/05/2018 16:34

        קודם כל תודה.
        אני אשהה 6 חודשים בחול ו- 3 בארץ לסירוגין.
        השאלה אם רב השנה אני מחוץ לארץ האם אני מפסידה את זכותי לקצבת נכות או שעבור החודשים שאני בארץ אקבל.

        וגם- האם בסה"כ מקבלים 3 חודשים קצבה עבור זמן שהות בחול או שבכל נסיעה מחשבים מחדש. גם אם זה כמה פעמים בשנה.

        תודה

        • קצבת נכות כללית - שהות בחו"ל
          אורנה | 15/05/2018 18:54

          אני מבינה משאלתך, שאינך נמצאת במדינה שיש עמה אמנה.

          יתכן וכעבור זמן שהות בחו"ל, תבדק ההכרה בתושבות, למי שמרכז חייו אינו בארץ.
          ראי להלן מתוך שאלון לקביעת תושבות לשוהה בחו"ל (627)

          ממליצה על פניה לסניף שלך /נכות,

          להודיע על השהות בחו"ל ולקבל הנחיות אישיות בהתאם למקרה.

          בברכה.

          • תודה ושאלת המשך ברשותך..
            מיכל | 16/05/2018 13:12

            אם אני מאבדת את התושבות, האם תשמר לי הזכות לקצבת נכות כשאחזור לשהות בארץ לאחר שהות של מספר שנים בחול? או שעליי לעבור ועדה מחדש

            • פניה לסניף שלך
              אורנה | 17/05/2018 17:43

              ממליצה על פניה לסניף שלך/נכות,

              לקבלת מענה אישי ספציפי, כפי שמופיע בקישור במענה קודם.

              בברכה.

              • מדינת אמנה
                בני | 23/09/2021 00:05

                שלום רב
                אני מקבל קצבת נכות כללית
                הבנתי שאני יכול לשהות במדינת אמנה ללא הגבלת זמן מבלי שתפסק לי הקצבה
                1 אם אני שוהה במדינת אמנה (אוסטריה)
                אחרי כמה זמן של שהייה צריך לידע את ביטוח לאומי?
                2 והאם כל חזרה שלי ארצה (לכמה זמן צריך לחזור?) פותחת לי שוב חלון לשהות באוסטריה מבלי לידע את ביטוח לאומי?
                תודה