שימוע שלא כדין ואי שיבוץ לעבודה בטרם פיטורים

  • שימוע לפני פיטורים
    קרן גולן | 16/05/2018 11:17

    שלום, נערך לי שימוע לפני כמה ימים שהוא שימוע ״לפרוטוקול״ מכיוון שהיה ברור שיפטרו אותי, וסיכמנו כי הבוס שלי ישלם לי על ארבעת הימים של ההודעה המוקדמת.
    הבוס שלי אמר לי שהוא צריך לתת לי תשובה בכתב פנים מול פנים ולכן אאלץ להגיע שוב, ושהוא יבדוק אם יש אופציה להודיע לי על כך בטלפון כדי לא להטריח אותי ושהוא יחזיר לי תשובה.
    כבר חלפו יומיים  ואני יושבת בבית ומחכה לתשובה, כמובן שעד שלא אקבל מכתב אינני יכולה לחתום בלשכה דמי אבטלה אלא רק להתחיל בחיפוש אחר עבודה שעלול לארוך זמן.
    האם הבוס שלי יכול למשוך ככה את הזמן במתן מענה כשאני יושבת בבית ממתינה ומפסידה כסף וזמן?
    שאלה נוספת ממתי מתחילים ארבעת ימי ההודעה המוקדמת שסוכפ שהוא ישלם לי עליהם? מיום השינוע או מיום קבלת מכתב הפיטורים? האם הוא יכול לומר שהימים שהמתנתי בבית לתשובת השימוע הם הימים של ההודעה המוקדמת?

    • שימוע שלא כדין ואי שיבוץ לעבודה בטרם פיטורים
      עו"ד אחוה פודים | 17/05/2018 15:18

      קרן שלום,

      ראשית שימוע אשר ברור מראש כי הוא שימוע "לפרוטוקול" - אינו תקין.

      שנית, כל עוד לא פוטרת והמעסיק לא מספק לך עבודה עליו לשלם לך בגין הימים שבהם את חסרת הכנסה.

      כמו"כ, ימי ההודעה המוקדמת צריכים להיספר מהיום שבו הודיעו לך שאת מפוטרת, בין אם בכתב ובין בע"פ.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com