האם יש תוקף לויתור מראש על זכויות תביעה ?

  • אחריות חברת תיווך לטיפולים במקרה של רשלנות רפואית
    almog amir | 15/05/2018 12:43

    האם חברה שמתווכת בין חולים שצריכים טיפול מסוים לבין המרפאות עצמם שנותנות את השירות (המרפאות נמצאות בחו״ל) חשופה לתביעות מצד המטופלים במידה וקורה משהו לאחר הטיפול?חשוב לציין שמצויין בהצהרה שחתומה על ידי המטופל לפני שהוא מקבל אישור לטיפול כי החברה נותנת שירותי תיווך בלבד ולא נותנת יעוץ מקצועי או רפואי.בנוסף, ההצהרה כוללת ״ הריני מאשר בזאת כי אני משתמש ב(טיפול מסוים) מתוך בחירה עצמית ובאחריותי הבלעדית ואני מוותר על כל טענה שיכולה להיות לי או למי מטעמי נגד החברה או נגד מי ממנהליה או מפעיליה או עובדיה בגין כל פגיעה ו/או אובדן אישיים או מוות, הנובעים מהשימוש בתא או לאחר מכן. האם למרות החתימה על ההצהרה עדיין החברה חשופה לתביעה? ואם כן? האם מדובר בבעל החברה? מה לגבי אנשי המכירות שמוכרים את הטיפולים? האם הם חשופים לתביעה? תודה מראש לעונים

    • האם יש תוקף לויתור מראש על זכויות תביעה ?

      בתי המשפט נוקטים בדרך כלל בגישה ביקורתית כלפי הסכמים הכוללים התנייה של ויתור על תביעות - ובמיוחד כשמדובר בהסכם המנוסח ונחתם מראש, וכולל התייחסות לתביעות עתידיות מבלי שלחותם יש יכולת אמיתית להבין את משמעות הדברים. על כן בהחלט אין תוקף אוטומטי לתנאי זה וחשוב יותר לבחון האם יש טענות של ממש לרשלנות מצד החברה המתווכת, אשר יש לה קשר סיבתי ישיר לנזק שנגרם, במובן שאלמלא רשלנותה - הנזק היה נמנע. זאת כמובן בנוסף לעילת התביעה כנגד הגורמים המטפלים בחו"ל - ככל שהיא קיימת. כל מקרה ונסיבותיו. ככל שיש עילת תביעה - מקובל בדרך כלל להגישה כנגד החברה בלבד ואין משמעות לצירוף עובדיה, למעט במספר חריגים ספציפיים.

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com