מה המשמעות של מינויה של אחותי לאפוטרופוס של אמנו

  • משמעות חתימת אפוטרופסות
    אלונה | 30/04/2018 15:03

    שלום,

    אנחנו שתי אחיות. אם אני חותמת שאחותי תהיה אפוטרופוס של אמי (שהיא במצב בריאותי קשה) לכל עניין, האם זה אומר שאני מוותרת על כל הזכויות שלי?

    כלומר אם רוצים לעשות לאימא שלי ניתוח האם זה החלטה של אחותי רק או לדוגמה אחותי רוצה לתבוע את קופת החולים בשם אמי, האם אחותי תקבל את מלוא הפיצויים? כלומר בכל עניין אפשרי האם כל האחריות תהיה על אחותי?

    • מה המשמעות של מינויה של אחותי לאפוטרופוס של אמנו
      עו"ד מיקי חשמונאי | 01/05/2018 22:02

      אלונה שלום,

      אדם שממונה כאפוטרופוס של אחר "נכנס בנעליו".

      דהיינו - האדם שמונה כאפוטרופוס יכול לקבל החלטות עבור האחר, בנושאים בהם מונה (לגוף או לרכוש או לשניהם).

      משמעות הדבר היא למשל, שאחותך תוכל לקבל החלטות בנושאים הבריאותיים, ללא חובה להתייעץ איתך. אם תמונה גם כאפוטרופא לרכוש, היא תוכל לבצע, במקום אמך ועבור אמך, פעולות כלכליות, לרבות הגשת תביעה נגד גופים פיננסיים ואחרים.

      עם זאת, הכספים שיתקבלו לא יהיו עבור אחותך, אלא עבור אמך.

      כדי לפקח על מצבים אלה, על אדם שמונה כאפוטרופוס, לנהל בנפרד את כספי החסוי (נכון להיום "אדם שמונה לו אפוטרופוס") ולדווח דיווחים תקופתיים, לאפוטרופוס הכללי, על הכספים שהוא מנהל עבור החסוי.

      אם את חוששת ממצב זה, ניתן להסכים על מינוי של שתיכן או לבקש מביהמ"ש, לתת הוראות בנוגע לדיווחים שעל אחותך לדווח לך (נושאי הדיווח, זמני הדיווח, זכות עיון בחשבון הבנק של אמך וכד').

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -
       'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il