התערבות עובדתית של ערכאת הערעור

  • שאלה לגבי בית דין ארצי בירושלים
    יצחק גור | 25/04/2018 14:48

    בעירעור לבית דין ארצי ביקשנו להוסיף מסמכים חדשים שמוכיחים בצורה חד משמעית עדויות שקר, תצהירי שקר וזיוף מסמכים, שלא היתה לנו אפשרות להוסיף בתביעה המקורית מכל מני סיבות, האם בית הדין חייב לקבל אותם לעיונו ומה הדרך הטובה ביותר לנסות להשיג את אישורו,  מסמכים אלו יכולים כמעט בוודאות  להפוך את פסק הדין

    • התערבות עובדתית של ערכאת הערעור
      עו"ד אחוה פודים | 25/04/2018 20:55

      יצחק שלום,

      קשה לחוות דעת בצורה כזאת, זה גם לא מקצועי לדעתי.

      כו אוכל לומר לך שערכאת הערעור לא מתערבת בממצאים עובדתיים ובהכרעות עובדתיות של הערכאה הראשונה, אלא במקרים חריגים מאוד.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

    • זו לא היתה השאלה שלי
      יצחק גור | 25/04/2018 23:28

      זו לא היתה השאלה שלי - שאלתי האם יש אפשרות לבקש מבית הדין לקבל לעיונו מסמכים חדשים

      • התערבות עובדתית של ערכאת הערעור
        עו"ד אחוה פודים | 26/04/2018 21:00

        יצחק שלום,

        להלן חלק מהדברים שנרשמו מפורטות בפסיקה, בהם בעמ"ש 10206-06-12 פלוני נגד פלונית.:

        תקנה 457 ל תקסד"א נוקטת לשון ברורה וקובעת:

        "(א) בעלי הדין בערעור אינם זכאים להביא ראיות נוספות בין בכתב ובין בעל פה, לפני בית המשפט שלערעור, ואולם אם בית המשפט שבערכאה קודמת סירב לקבל ראיות שצריך היה לקבלן, או אם בית המשפט שלערעור סבור שכדי לאפשר לו מתן פסק דין, או מכל סיבה חשובה אחרת, דרושה הצגת מסמך או חקירת עד, רשאי בית המשפט שלערעור להתיר הבאת הראיות הנוספות.

        (ב) התיר בית המשפט שלערעור הבאת ראיות נוספות, ירשום את הטעמים לכך ויפרש את העניינים שבהם יש לצמצם את הראיות." (ההדגשות מכאן ואילך אינן במקור - י.כ.).

        הלכה פסוקה היא:

        "... אין בעלי הדין זכאים להביא ראיות נוספות לפני בית המשפט שלערעור כדרך השגרה, ורק במקרים יוצאים מן הכלל מרשה בית המשפט שדן בערעור הבאת ראיה נוספת, ולעניין זה יש משקל מכריע לשאלה, אם הייתה אפשרות להגיש את הראיה בשלב הדיוני הקודם" (ראו ע"א 488/83 בן ציון צנעני נ' מאיר אגמון, פ"ד לח(4) 141, בעמ' 147).

        יש להבחין בין ראיות להוכחת עובדה שאירעה לפני מתן פסק הדין עליו מערערים, לבין ראיות להוכחת עובדה שאירעה אחרי מתן פסק הדין (ראו א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, (מהדורה עשירית 665, 666). באשר לראיה להוכחת עובדה שארעה לאחר מתן פסק הדין, תותר הצגתה רק במידה והמבקש הראה, כי הראיה הנוספת עשויה לסייע לו ולהשפיע על תוצאות המשפט (ראו ע"א 325/68 איטונג-בטרום בע"מ נ' בנק לסחר חוץ בע"מ ואח', פ"מ כב(2) 901). ככל שהמדובר בעובדות שקדמו למתן פסק הדין , ניתן להתיר הגשתן אם המבקש לא ידע עליהן ולא יכול היה לגלותן בשקידה ראויה, ובהנחה שנהג בתום לב (ראו ע"א 3911/01 כספי נ' נס, רו"ח, פ"ד נו(6) 752, בעמ' 767-768, וכן ספרו של א. גורן הנ"ל בעמ' 664- 666).

        3.         כך גם לא תורשה הבאת ראיות נוספות בהליך הערעור :

        "אם הייתה קיימת אפשרות להגישן לפני בית המשפט בערכאה הקודמת... ובעל הדין איננו נותן טעם משכנע על שום מה לא גילה את הראיה כאשר ניהל את המשפט בערכאה הראשונה..." (ראו ע"א 4272/91 ברבי נ' ברבי, פ"ד מח(4) 689, בעמ' 698).

        "רשלנותו של בעל דין שבגינה לא הובאה הראיה בערכאה הראשונה, אינה יכולה לשמש עילה להבאת ראיות בשלב מאוחר" (ראו ע"א 9524/00 הדר חברה לביטוח בע"מ נ' שלוה, פ"ד נו(3) 831, בעמ' 843).

        על המבקש להוכיח, כי הראיות לא הובאו בשלב ההוכחות, בשל סיבות שאינן תלויות בו ואינן בשליטתו. (ע"א 27/91 קבלו נ' ק' שמעון עבודות מתכת בע"מ, פ"ד מט (1) 450 (1995)).

        מקווה שזה עונה לשאלתך.

        בברכה,

        אחוה פודים, עו"ד
        מנהלת פורום דיני עבודה

        יפו 33, בית יואל, ירושלים
        טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

        • תודה רבה על ההשקעה- שאלת הבהרה
          יצחק גור | 27/04/2018 00:08

          מודה לך מאוד על התשובה, אם הבנתי נכון אם יש לי סיבות ממש טובות שלא הייתי יכול לצרף מסמכים חדשים,ו/או מסמכים שהיו ברשותי, הארצי יכול לאשר לי?? - דוגמא ,השופט סירב 3 פעמים לבקשתי ולבקשת עו"ד שלי לעיין במסמכים שהיו במחשבי האישי שיוכיחו את השקרים והזיופים של הנתבעים, גם בדיונים, גם בשלב החקירות וגם בשלב הסיכומים  ובשלבים מוקדמים, חלק מהמסמכים היו ברשותו של השופט, יש סיבות נוספות אך מסובך להסביר אותן- תודה,