האם היזם משתתף בעלות היועצים מטעם הדיירים?

  • עו"ד מלווה דיירים -" שרות יחודי"
    אריק | 25/04/2018 21:55

    פנה אלינו עו"ד המציע עצמו כמלווה דיירים ומציין שהיחודיות של משרדו  היא שהוא מעמיד לרשות הדיירים צוות יועצים הכולל את משרדו ,שמאי מקרקעין ואדריכל (במימון המשרד) על מנת שילוו אותנו מהתחלה עד הסוף.
    כאשר שאלתי לגבי שכר טרחה קיבלתי תשובה מאד כוללת בסגנון " נושא השה"ט משתנה מפרויקט לפרויקט בהתאם למורכבות שלו ולמספר הדיירים ובכל מקרה שכרנו משולם ע"י היזם וגובהו לעולם אינו משפיע על התמורות שהדיירים יקבלו "
    מה דעתכם .בסוג השרות שהוא מציע נראים לי הרבה פתחים לניגודי עניינים בהם האינטרס לייצג אותנו כדיירים מוטה.
    לי זה עושה יותר רושם של עו"ד שהוא יותר יזם מאשר נציג דיירים.
    אשמח מאד לשמוע את הארותיכם והערותיכם

    • האם היזם משתתף בעלות היועצים מטעם הדיירים?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 01/05/2018 13:32

      אריק שלום,

      באופן כללי בתמ"א 38 היזם מממן את כל העלויות כולל עלות היועצים מטעם הדיירים.

      מקובל לממן את עלות העו"ד וכן בפרויקטים של תוספת (להבדיל מהריסה) גם עלות של מפקח מטעם הדיירים. לא שכיח כי היזם מממן גם שמאי ואדריכל נוספים של הדיירים מעבר לשמאי והאדריכל שלו.

      אני מניח שאותו עו"ד הציע לכם את השירות לצורך המו"מ עצמו מול היזם כדי לדעת מהן הזכויות שמגיעות לכם מבחינה שמאית ותכנונית.

      כאמור אין כל רע בכך אך לא מקובל שעלויות אלו ישולמו ע"י היזם באופן נפרד מעלות עו"ד עצמו.

      בכל מקרה ככל ועו"ד עושה רושם רציני ויכול להציג בפניכם פרויקטים בהם הוא מטפל כולל המלצות מלקוחות, אין כל בעיה להתקדם איתו.

      בכל מקרה כדאי לכם לא להכניס את עצמכם להתחייבויות מול עו"ד שלא תוכלו לצאת מהם בעתיד או לפרק זמן ממושך.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • האם היזם משתתף בעלות היועצים מטעם הדיירים?-
        אריק | 02/05/2018 20:42

        תודה רבה על התשובה
        עבור הבניין שלנו אנחנו בודקים היתכנות לתמה 38.2 הריסה ובניה .לא חיוזק .
        האם במקרה של תמ"א 38.2  היזם לא צריך לשאת בעלות יועצים אובייקטיביים (!)  מטעמינו(!) אשר אחנחנו נבחר   כגון מפקח ,מודד ואדריכל ? התחושה האינטואיטיבית שלי כאשר עו"ד אשר אמור לייצג את הדיירים  נאמנה  מציע לי את יועצי ה IN HOUSE שלו הדיירים מאבדים חוות דעת בלתי תלויה .
        אודה להתיחסותכם

        • יועצים של הדיירים בתמ"א 38/2
          עו"ד אלעד וייסטוך | 06/05/2018 10:43

          אריק שלום,

          אכן בתמ"א 38/2 לא מקובל לממן יועצים לדיירים.

          הסיבה לכך היא שממילא הפרויקט מלווה ע"י בנק מלווה אשר מנפיק לדיירים ערבויות חוק מכר בשווי הדירה החדשה.

          לגבי השלבים שלפני כן בשלב הגשת התכניות מקובל מאוד שהאדריכל של היזם יושב עם הדיירים והם בודקים את התכניות.

          מעבר לכך, בשלב בחירת היזם הייעוץ שאתם זקוקים לו הוא בעיקר בעניין מה אתם יכולים לקבל בהצעה מיזמים.

          אף יזם לא מממן לדיירים שמאי שיבדוק האם ההצעה שלו מספיק טובה ולכן דווקא ההצעה שעו"ד נתן לכם היא לא רעה, כמובן כפי שכתבתי צריך לבדוק שהעו"ד אמין ומקצועי ושאתם לא כבולים אליו לתקופה בלתי מוגבלת.

          בברכה,

          אלעד וייסטוך, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38
          השילוח 4, פתח תקווה
          טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il