תביעה בגין נקיטת הליך לא מוצדק

  • עילת תביעה -נזיקין או עוולת נגישה?
    גת | 24/04/2018 17:58

    ברצוני לתבוע עיריה על כך שפתחה ,(שלא כצדק) נגדי הליך, שהוביל להגעה של נציג חברת גבייה למשפחתי , שגרה בכלל הרחק ממני במקום קטן ; זאת ,  למרות שעדכנתי את העיריה מספר רב של פעמים על כך שהחוב (ארנונה)  כלפיה הוא הרבה יותר קטן ממה שביקשה- כיון שהייתי באי-כושר  100% כבר שנה קודם לכן. והיו צריכים לתת לי 70% הנחה  ; כתוצאה מכך שהנציג הגיע  למשפחה (בלי שהגיע אלי קודם) ואיים עליהם שיאסרו אותי הם שלמו לו את מלוא ה"חוב" שהיה לטענתם כ-8000 ש"ח. כל זה קרה כשבאותו יום כבר הייתי בעצמי במשרדי אותה עיריה והחוב נקבע כ-2000 שח .
    העיריה מעולם לא התנצלה על השגיאה שעשתה אבל במהלך תקופה ארוכה לא ביקשו ממני ארנונה ואף שלחו לי צ'ק על כ-2400 שח. כלומר - היא בעצם הודתה במעשיה באשמה .  למרות זאת -ברצוני לתבוע בנזיקין בתביעות קטנות על הנזק שנגרם לשמי הטוב הבושות שעשו לי במשפחה , אצל השכנים וכו' . . האם העילה צריכה להיות עילת נגישה או עילת רשלנות?
    ממתי חלה ההתיישנות למקרה זה? אם  באופן גלוי התהליך המו"מ התנהל  מול העיריה חל במהלך מאי 2011, וביקורו של אותו נציג היה באותו זמן  , (אבל רק בדיעבד  נודע לי  שמסרו את התביעה לעורך דין כבר באמצע 2010 והוא לא טרח ליידע אותי) .
    כלומר האם אני יכולה לספור את השנים 7 שנים אחורה ממאי 2011 ולא תהיה פה עילת התיישנות?
    ושאלה אחרונה - כמה מקובל לתבוע על נזק כזה של עוגמת נפש , לשון הרע , האם תביעה קטנה זה סביר- 33000 ש"ח?
    תודה מראש

    • תביעה בגין נקיטת הליך לא מוצדק
      עו"ד גיל קראוס | 25/04/2018 15:13

      צהריים טובים,

      להערכתי יותר מתאימות פה עילות אחרות מנגישה, כמו רשלנות ולשון הרע.

      ההתיישנות צריכה להיבדק לעומק, אבל בהחלט יש מקום לטעון שזה צריך להימנות מיום האירוע שבו הגיעו אל בית המשפחה.

      מבחינת גובה התביעה, זה מאוד משתנה למקרה למקרה אבל מאחר ומדובר בנזק שאינו ממוני אפשר גם להעמיד את התביעה על הסכום המקסימאלי בתביעות קטנות אותו ציינת בשאלתך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה . בקשת הבהרה לגבי עילת התביעה
        gat | 25/04/2018 17:25

        תודה . כפי שאמרת אכן כנראה ייתכנו מספר עילות. שאלה טכנית היות ומעולם לא הגשתי בעצמי "תביעות קטנות".. האם אפשר להגיש על מספר עילות בהליך זה , ולתת לשופט להחליט איזו מהן רלוונטית ? (כדי שלא אפסיד מראש בגלל זה את המשפט ).  תודה מראש על העזרה .

        • מספר עילות תביעה
          עו"ד גיל קראוס | 26/04/2018 15:12

          אתה יכול לרשום בכתב התביעה מספר עילות, אבל תהיה חייב לציין אותן. השופט לא יבחר בדרך כלל בעילה שלא נטענה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il