רמיקס

  • הופעה ע"ג גרסת רמיקס לשיר
    ג. | 24/04/2018 01:11

    שלום ,

    ברצוני לדעת:
    1. האם להקה או קבוצת מחול המופיעה על גבי שיר שהוא גרסת רמיקס לשיר מקורי כלשהו , שתנוגן ע"י הדי ג'יי באותו אירוע בו תתקיים ההופעה , הינה מותרת מבחינת הלהקה? או שעל הלהקה לנקוט צעד לבדיקה הנושא  מראש מול הדי ג'יי כדי לבדוק שלדי ג'יי יש רשיון לכך ? כלומר האם מותר ללהקה להגיד מהו שם השיר /הגרסת רמיקס לדי ג'יי מראש באי ידיעה אם יש לו רשיון בכלל?

    2. האם גם ברמיקסים של שירים או גרסאות למיניהן שהן פחות מוכרות מהשיר המקורי יש הבדל מבחינת השמעת הגרסה בפומבי באירוע לבין שיר מקורי או שהרשיון להשמעת שירים בפומבי הינו אוניברסלי לכלל השירים כולל הגרסאות?

    יש לציין שאת הגרסה עשה די ג'יי כלשהו אחר (לא זה שיתקלט באירוע) ואינו מוכר ככ כנראה.

    • רמיקס
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/04/2018 23:55

      שלום רב,

      ככלל, גם בעשיית רמיקס תוך "ערבול" של יצירות שונות - יש להסדיר את העניין מול בעלי הזכויות בכל היצירות.

      על הלהקה לוודא שכל יצירה/רמיקס המושמעים במופע מושמעים תחת רישיון ולא "להסתפק" בטמינת הראש בחול העלולה להסתיים בתביעה משפטית.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מיקוניס 3, תל-אביב
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il

      • תגובה
        ג. | 25/04/2018 00:33

        תודה אפי, עוד שאלה אחת ברשותך:
        האם בכוונתך לרשיון אתה מדבר על רשיון  מטעם אקום להשמעת מוזיקה בפומבי ? והאם רשיון זה כולל רמיקסים שאינם ככ מוכרים כמו היצירות המקוריות?

        • רמיקסים
          עו"ד אפי אהרונוב | 30/04/2018 10:39

          שלום רב,

          אני לא מבין את השאלה. כל יצירה מקורית שהיא פועל יוצא של השקעה ומגולמת בה מידה מינימלית של יצירתיות - היא יצירה מוגנת. למידת היותה מוכרת אין משמעות ביחס לעצם קיום ההגנה. אם מדובר ברמיקס הרי שלכאורה מעורבות בו כמה וכמה יצירות - שכל אחת דורשת הסדרה בפני עצמה.

          בברכה,

          אפי אהרונוב, עו"ד
          מנהל פורום זכויות יוצרים

          מיקוניס 3, תל-אביב
          טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il