הפטר ומגבלות בחוב מזונות

  • הטלת הגבלות טרם חלפו 30 ימים על חוב מל"ל
    רון | 22/04/2018 19:28

    שלום רב לעונים המבינים בנושא :

    בתאריך 7 למרץ נשלחו אלי 7 מכתבים התראה על חוב מזונות עבר של ביטוח לאומי בשם ההוצאה לפועל ושם בכול מכתב כתוב שיוטלו הגבלות אם לא אסדיר את החוב או הגיע לחקירת יכולת וההגבלות יכנסו לתוקף לאחר 30 ימים ממועד מכתב זה (7 מרץ 18) כאמור הגשתי את כול המסמכים שלי והגעתי להסדר בצו תשלומים וכול זאת ב- 14 ימים לאחר המכתב הראשון ועוד לא חלפו 30 ימים ! פתאום אני מגלה באתר כלים שלובים שיש לי הגבלות בתוקף

    רישיון נהיגה בנק צו עיכוב צו זה צו זה...( את העיקול בבנק הסירו לבקשתי ממכתב שהגשתי וגם הרשמת ציינה שלא להטיל הגבלה על הרישיון ולמרות זאת התעלמו מהכול שם) כאמור התקשרתי למסלול מזונות חיפה והם ביטלו את ההגבלה על הרישיון....האם יש לי פה עילה לתלונה ? אני בהסדר תשלומים ורוצה שיסירו לי את כול ההגבלות כי אני לא משתמט . כרגע אני חייב מוגבל באמצעים ויש לי בתיק הנ"ל את אותן הגבלות ואני לפני הפטר חובות...לא מעוניין שלאחר הפטר שוב אני יהיה עם הגבלות ! מה אני אסיר ציון? על חוב מזונות עבר אין הפטר אז מה פה בעצם מענישים אותי? כול הרעיון של ההפחדה על הגבלות הינם לתמרץ אדם להגיע להסדר ואני בהסדר . תודה רבה חברים ( העלו לי את הסעיף ההוצל"פ האלה , עובדים כמו שבלונות )

    • הפטר ומגבלות בחוב מזונות
      עו"ד אריאל שוורץ | 25/04/2018 12:03

      רון שלום,

      בשאלתך לא התייחסת לעניין איחוד תיקים ו/או הסדר מול הביטוח הלאומי וע"כ לא ברור האם מדובר בתיק ההוצאה לפועל היחידי המתנהל נגדך. לגופו של דבר על חוב מזונות באופן עקרוני אין הפטר (לא במסגרת הוצאה לפועל ולא במסגרת פשיטת רגל) וחשוב שתהיה מודע לעניין זה בהמשך הטיפול בתיק.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      פנחס ספיר 8, נס ציונה
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com