הליך גישור

  • בחירת בית המשפט להתדיינות
    זיו | 21/04/2018 19:48

    תביעה המוגשת לבית משפט השלום, שענינה סכסוך שכולו כספי. האם בכל מקרה מוצעת אוטומטית הפניה לגישור - מהות? ואם כן, האם הנתבעים יכולים מיד בכתב ההגנה לטעון שמדובר בתהליך חשבונאי פשוט ולבקש הפניה לגישור באופן יזום? או שזה לא בהכרח עובר לגישור. יש בתי משפט שמחויבים להסדר הגישור, אלו הם? אם אכן בסכסוך ותביעה שענינה כספי זה מגיע לגישור בכל מקרה מדוע שהתובע לא ינסה להגיע לפתרון ללא תביעה.
    האם יש לראות בהגשת התביעה היבט חיובי גם אם יגיע לגישור בכך שטענות התובעים מוגדרות בצורה מסודרת והנתבעים יכולים להערך לתשובות בגישור באופן מוגדר ומסודר. בעיקר במקרים בהם התובעים שקועים בטענות שאינן מבוססות באמת על העובדות כפי שהן במסמכים, לכן זה גם מסלול חיובי במידת מה, כי אחרת אין דרך לבנית פתרון. מה עדיף פניה למגשר ללא תביעה או דווקא לראות מה בכתב התביעה ולהשיב בכתב הגנה שהטענות לא נכונות מוכחשות, וליזום הליך גישור שבמילא מוצע.

    • הליך גישור
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 22/04/2018 12:37

      הפניה לפגישת מהו"ת מתבצעת בתובענה שסכומה או שוויה מעל 75,000 ₪ (למעט חריגים, כרגיל...).

      פגישת המהו"ת תוביל לגישור רק בהסכמת הצדדים שכמובן יכולים להחליט להתגשר ביניהם גם ללא החלטה של בית המשפט. אם הצדדים הגיעו להסכמה במסגרת הגישור ניתן לבקש מבית המשפט לתת להסכמה תוקף של פסק דין.

      בעניין שאלתך לגבי ראיית ההיבט החיובי שבהגשת התביעה – מדובר, להבנתי, בשאלה מתחום הפסיכולוגיה או הפילוסופיה ופחות מתחום המשפט. יחד עם זאת, אם כבר נשאלתי, אני ממליץ בחום על הגישה :-)

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il

      • שאלת הבהרה טכנית. הסכום תביעה
        זיו | 22/04/2018 15:33

        האם הסכום להפניה לגשור הוא 75000 ומעלה או 50000 שח?.
        זה קשור לסכום שמתחתיו נידון בתביעות קטנות? או לפי קריטריון אחר?
        שאלה טכנית.
        האם בכתב ההגנה כדאי להציע לגשת לגישור ביוזמה או ןהשאיר לשופט להחליט כי זה אוטומטי?

        אני מבין שאתה בעד העקרון שלתת שתובעים שמתנפחים ורצים להליך משפטי עם הרי טענות להגיש ואז לפרק טענה טענה. במקום לבזבז לך את הזמן בגישור בלי שקודם הוגשה תביעה. אהבתי שהרעיון שלי נתקבל כי הרב גרסו ללכת ישר לגישור אני הבנתי שגישור תחילה יוליד תביעה יותר קשה ומורכבת וכל הניפוח של הדברים רק יתעצם בגישור. ובמידה והנפשות הפועלות הם מעוותי עובדות קורבנות ועם רקורד תביעתי מנופח ותמיד מפסידים. עדיף שילכו בדרך התביעה יצתמצם לכדי טענות יפורקו. ואז יסגר בגישור. ,??

        • פגישת מהו"ת
          גלעד סער עו"ד - כלכלן | 22/04/2018 16:15

          הסכום נקבע בסעיף 99י לתקנות סדר הדין האזרחי.

          חשוב להבין שגישור הוא הליך וולנטרי שמותנה בהסכמת שני הצדדים, כך שבית המשפט או אחד מהצדדים לבדו, לא יכולים לכפות הליך של גישור.

          בברכה,

          גלעד סער, עו"ד-כלכלן
          מנהל פורום בתי משפט

          מנחם בגין 12, רמת גן
          טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il

          • הגישור וולנטרי? אבל השופט לא מחייב
            זיו | 22/04/2018 16:53

            תודה על תשובתך.
            ההליך וולנטרי אבל זה לא הפניה אוטומטית על ידי השופט?. ומי שלא ממש רוצה לנסות זה סרוב שמתקבל רע אצל השופט או שזה לא משנה.

            ראיתי מקרה שהשופט מקבל החלטה לפני מועד דיון שהוא רומז בעיקר לצד שדוחף לדיון שכדאי לנסות גישור כדי לחסוך בהוצאות. אם הצד שמתנגד לגישור בסופו של תהליך גם מפסיד הוא חוטף הוצאות תרתי משמע ?

            • מהו"ת וגישור
              גלעד סער עו"ד - כלכלן | 22/04/2018 19:58

              יש חובה להגיע לפגישת המהו"ת. פגישת המהו"ת היא לא גישור אלא רק ניתן במסגרתה הסבר על הליך הגישור. אין חובה להמשיך להליך הגישור. בהודעה שנשלחת לבית המשפט לא מופיע מי הצד שסרב לגישור.

              בברכה,

              גלעד סער, עו"ד-כלכלן
              מנהל פורום בתי משפט

              מנחם בגין 12, רמת גן
              טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il