האם אפשר לבטל חוזה שכירות?

  • עילה לביטול חוזה
    פז | 21/04/2018 18:27

    אשמח לעצה מקצועית- אני ובן זוגי חיים באותה הדירה (בשכירות) כבר כמעט שלוש שנים (עוד 5 חודשים החוזה נגמר לשנה זו). אנחנו חיים בדירת הקרקע של בניין די ישן וסביבו ישנו איזור צמחי רחב שדורש תחזוקה שוטפת. בחודשיים האחרונים (עקב חוסר שיתוף פעולה משאר דיירי הבניין) הועד הפסיק לפעול. בעיות שהיו קיימות קודם לכן לא טופלו עד עכשיו (למשל אין תאורה בחלק נרחב של הבניין- כלומר די מפחיד לחזור הבייתה כשהשמש יורדת- הכניסה לבניין היא דרך שביל הולכי רגל ארוך), ישנה הצטברות נוראית של עלים, זבל ושל דואר (בין היתר ממש על מפתן הדלת שלנו), ובכלל הבניין שגם ככה ישן ודורש לא מעט תחזוקה- הולך ומתדרדר. פנינו לבעל הדירה לפני חודש לפחות שהבטיח שינסה לטפל בחשמל (שלא טופל) ובכלל הוא אמר שזה עניין של זמן עד שיקום ועד חדש ושנתמודד בנתיים עם מה שיש.
    בנוסף, אנחנו חיים באיזור בארץ שיחסית ישנם לא מעט בעלי חיים, אוטוטו מתחילה עונת הנחשים ואנחנו ממש חוששים שתהיה לנו בעייה בקרוב בגלל חוסר התחזוקה והניקיון- שהבניין יהפוך למפגע של ממש ואנחנו בתור דירת הקרקע נהיה הסובלים העיקריים. האם ישנה עילה לביטול חוזה? אנחנו די חסרי אונים מול בעל הדירה שלא ממש משתף פעולה והיינו שמחים לדעת מהן האופציות במצב שכזה. תודה רבה! פז

    • האם אפשר לבטל חוזה שכירות?
      ליאור חאיק, עו"ד | 21/04/2018 23:54

      היי פז,

      אי אפשר להשיב מבלי לבדוק את הסכם השכירות.

      מציע לפנות לעו"ד לצורך ייעוץ פרטני.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com