קיזוז יום מחלה

  • קיזוז יום מחלה ללא אישור מחלה
    רחלי מירוז | 21/04/2018 14:31

    שלום רב,
    אני עובדת ברשות מקומית 5 ימים בשבוע : ראשון, שני, רביעי חמישי ושישי.
    הגשתי 2 אשורי מחלה במהלך חודש מרץ
    אשור אחד לימים חמישי ושישי מרופא המשפחה -סה״כ 2ימי עבודה  22-23/3
    ואשור שני לימים ראשון ושני מרופא מקצועי. - סה״כ 2 ימי עבודה 25-26/3
    המעסיק -הרשות, מחייבים אותי על 5 ימי מחלה , לימים חמישי,שישי,שבת,ראשון ושני
    כשבפועל לא הגשתי אשור מחלה ליום שבת 24/3.
    לטענת הרשות מכיוון שאני מקבלת 30ימי מחלה זכאות לשנה, אז הם מחייבים גם את יום שבת כיום מחלה
    כי זה ברצף מיום חמישי עד שני, ולא משנה שהגשתי 2אשורים נפרדים ויום שבת לא נכלל באישורי המחלה.

    האם זה תקין לקזז יום מחלה (יום שבת שזה לא יום עבודה) למרות שלא הייתי חולה ביום זה?
    אשמח לתגובתכם,
    רחלי מירוז

    • קיזוז יום מחלה
      עו"ד לילך אקרמן | 22/04/2018 14:28

      שלום רב

      ככל והמעסיק התייחס לימים ברצף אז על היום הרביעי והחמישי היה עליו לשלם לך בהתאם שכר מלא ואז אכן היה יכול לנכות 5 ימים.
      ככל והחישוב ייעשה לפי מה שאת אומרת אז את מפסידה כי בעצם את לא זכאית לתשלום עבור היום הראשון כל פעם ועבור היום השני 50% וז"א שעבור כל הארבעה ימים תהיי זכאית לתשלום של יום אחד

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • קיזוז יום מחלה
        רחלי מירוז | 22/04/2018 14:50

        מכיוון שאני עובדת ברשות מקומית אני מקבלת את כל ימי המחלה מלא החל מהיום הראשון.
        ואני הגשתי 2 אשורי מחלה  שכל אחד מהם הוא על יומיים ולא אשור אחד על 5 ימים.