פטור ממס על הכנסת שכ"ד למגורים

  • השכרת דירה - מסלול הפטור ממס -דוח החזר מס
    חיים | 20/04/2018 17:57

     שלום רב,

    כאשר סכום ההכנסה בגין השכרת דירה יחידה למגורים לא עולה על 4500 ש"ח בכל חודש במהלך שנת 2016 ומתקיימים כל הקריטריונים לקבלת פטור מלא ממס על הכנסה משכר דירה למגורים בישראל, האם עדיין יש צורך לדווח על הכנסה זו, הפטורה ממס, בטופס החזר מס לשנת 2016?

    אם כן אז באיזה סעיף/משבצת יש לדווח על הכנסה זו?

    תודה רבה

    • פטור ממס על הכנסת שכ"ד למגורים
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 22/04/2018 11:18

      חיים שלום רב,
      במידה והסיבה היחידה בגללה הנך מבקש להגיש דוח היא ההכנסה מהשכרה למגורים בהתאם לסכום שציינת, אזי אין כל חובה להגיש דוח למס הכנסה מאחר ומדובר בהכנסה הפטורה ממס ומחובת הגשת דוח שנתי.

      בברכה,

      חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
      מנהלת פורום דיני מיסים

      גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
      טל: 08-9292444 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • לא רק בגלל השכרת דירה
        חיים | 24/04/2018 13:29

        שלום רב ותודה על התשובה.

        אני מגיש בקשה להחזר מס עבור כל שנה מיוזמתי .

        זו הפעם הראשונה שהתחלתי להשכיר את דירתי בדמי שכירות 4500 ש"ח לחודש ( דירה אחת בלבד לצורכי מגורים ועומדת בכל הקריטריונים מפטור מלא במס)

        האם צריך לדווח על הכנסה זו בטופס החזר מס ואם כן באיזה סעיף /משבצת?

        תודה רבה

        • דיווח על הכנסת שכ"ד פטורה
          עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 24/04/2018 13:49

          חיים שלום,
          במידה ומדובר בדוח להחזר מס, בטופס 135 קיים חלק ה: הכנסות /רווחים פטורים ממס.
          במשבצת מספר 332 -שכ"ד למגורים פטור ממס.

          בברכה,

          חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
          מנהלת פורום דיני מיסים

          גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
          טל: 08-9292444 ; מייל: haya@hastax.co.il