פניית עורך דין לנתבע לפני הגשת תביעה

  • פניית עורך דין לנתבע לפני הגשת תביעה
    משה | 17/04/2018 12:37

    האם כללי האתיקה קובעים עמדה ברורה לבבי התנהגות עורך דין מול מי שאינו לקוח שלו? שעתיד להתבע על ידו כמיצג של התובע.
    האם עורך דין ראשי להתקשר לאדם שאותו הוא עתיד לתבוע בלי שיש לו כל הכרות עימו?
    או שהפניה חייבת להיות בכתב בלבד.
    האם שיחה של עורך דין טלפונית יכולה להחשב הטרדה מאיימת. עצם ההתקשרות. ואם נוצר שיחה האם עצם השיחה עם או בלי קשר לתוכן עצמו נוקשה או חביב אלא קיומה בעניין שטרם החל,  לא יכולה להחשב לסוג של איום? זה בכלל נהוג?  ה

    מה יכולה להיות מוטיבציה של עורך דין להתקשר למי שהוא עומד לתבוע אולי? מה הכלל אצבע, שעדיף לא לקיים שיחה כזו בגלל גם מצד מי שמקבל השיחה או שכדאי לקבלה ולהקשיב לה?

    • פניית עורך דין לנתבע לפני הגשת תביעה
      עו"ד טליה שנברגר | 20/04/2018 09:03

      משה שלום,
      כלל 24 לכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין קובע כי עורך דין לא ינקוט באיומים בפנותו לצד שכנגדם אך רשאי הוא –(1)  לפרט אמצעים אשר מרשו ינקוט למימוש זכויותיו;(2)  להפנות את תשומת לבו של הצד שכנגד להוראות כל דין.

      אין חובה לפנות בכתב לנתבע פוטנציאלי טרם הגשת תביעה נגדו אך הדבר רצוי ומקובל. בנוסף, אין איסור לשוחח עם נתבע פוטנציאלי אם הוא לא מיוצג. אם הוא מיוצג אסור לפנות לפנות אליו ישירות אלא לבא כוחו.

      לעיתים פנייה מוקדמת לצד השני יכולה להביא את הצדדים לפשרה ללא צורך לנהל הליכים משפטיים.
      לגבי "איום" - הכל תלוי בתוכן הדברים שנאמרו.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il