שונות

  • מדור, גט, פסק דין, כינוס נכסים
    לאה לאה | 12/04/2018 23:28

    מדור
    יש בבעלותי דירה, אני גרושה פלוס 1
    1-אם ההורים עוברים לגור איתי, אז המדור פוחת?
    2-מדור זה בעצם 30 אחוז מהמשכנתא?
    3-אם אני מביאה בן זוג לגור איתי אז המדור פוחת? בכמה?
    4-אם אני משכירה את הדירה והולכת לגור בשכירות, אז המדור (30 אחוז מהמשכנתא) גם פוחת? או מתבטל?

    כינוס נכסים-
    איך עובד הליך כינוס הנכסים בבית הדין? כאשר עורכי הדין של הצדדים הם הכונסי נכסים?
    מביאים שמאי, ואז יש לי זכות ראשונים לקנות את הנכס במחיר שקבע השמאי? או שזה כמו מכירה פומבית שמגיעים כל האנשים שהיו רוצים לקנות את הנכס ומי שנותן יותר הוא זה שקונה?
    והאם זה מוגבל בזמן? כלומר אם עד תאריך מסוים לא מוצאין קונה שמוכן לתת את המחיר שקבע השמאי אז אני יכולה לקנות במחיר נמוך יותר שאני מוכנה לתת?

    כרגע בית הדין קבע : "האישה מביעה רצונה לרכוש חלק הבעל בדירה בסכום שהתבקש ע"י הבעל. אם ישנה הסכמה, ישקול בית הדין את ביטול מינוי הכונסי נכסים."
    תקנו אותי אם אני טועה, מה שזה אומר זה שהפרוד יכול להחליט איזה סכום שהוא רוצה על הבית ואם אתן לו אותו אז אוכל לקנות את הבית? ואם לא אז הדירה חוזרת לכינוס?

    גט-
    הליך שמתנהל בבית הדין, האם זה נכון לחכות קודם להחלטה בעניין הבית ורק אחכ להגיש בקשה לגט?

    הסכם גירושין
    הפרוד לא מוכן להגיע לשום הסכמים, והבנתי שהדרך היחידה זה לקבל פסק דין מבית הדין ואז להכניס כל מיני תיקונים קטנים שיהיו לי? ככה מקובל? זה הפתרון הכי טוב?

    טוען רבני-
    האם בבית הדין יש עדיפות לקחת טוען רבני מעורך דין?

    • שונות
      עו"ד רוית טוב-לי | 15/04/2018 22:08

      לאה, שלום,
      1. כן
      2. כן, ככל שיש ילד אחד ושלא מתגוררים בבית אנשים נוספים.
      3. כן, פוחת, אין כלל אצבע של קביעת חלקו של כל דייר בבית.
      4. אם תגורי בשכירות, המדור יהיה 30% משכר הדירה, בכפוף לכך שלא יגורו אנשים נוספים בבית.
      שימי לב שאלו כללים ישנים - היום בעקבות בע"מ 919/15 יש כללים חדשים במזונות, בשים לב לחלוקת המשמורת ולהכנסה הפנויה. כדאי שתפני לקבלת ייעוץ פרטני.

      כינוס נכסים -
      כונסי הנכסים עורכים התמחרות ואת רשאית להציע הצעה. בדרך כלל יש עדיפות לבעלים בנכס, ככל שהצעתם משתווה להצעה הגבוהה ביותר. אם לא מוצאים קונה במחיר השמאות, את רשאית להציע הצעה נמוכה יותר וכונסי הנכסים מחוייבים להביאה להכרעת בית הדין.
      לגבי ההחלטה שציטטת - אם יש הסכמה למחיר, אין צורך בכינוס. אם אין הסכמה למחיר, יש צורך בכינוס.
      מועד נכון לתבוע גירושין - לא ניתן להשיב לך, זה תלוי בגורמים רבים. אין בהכרח תלות בין הגירושין לבין מכירת הבית, אבל שוב, כדאי שתתייעצי.
      הסכם גירושין - אם הפרוד לא מוכן להגיע להסכמות, יינתן פסק דין. פסק הדין הוא סופי בכפוף לזכות ערעור. כלומר, לא תוכלי להכניס בו תיקונים. ככלל, תמיד עדיף הסכם שאתם כותבים לעצמכם מאשר פסק דין.
      טוען רבני - לא. יש עורכי דין שמומחים בהלכות אישות. להיפך, עדיף שגורם אחד ירכז את הכל ויתווה אסטרטגיה כוללת.
      נשמע לי שיש לך עורך דין... הכי טוב להתייעץ איתו בגילוי לב ובישירות. הוא תפקידו לענות על כל שאלותייך ולהגן עלייך בכל שלבי הדרך. אם את מיוצגת, את לא צריכה לקושש תשובות באינטרנט. אם אין לך אמון בכונס הנכסים שמונה מטעמך, בקשי להחליף אותו.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

    • עוד שאלה בבקשה
      לאה לאה | 17/04/2018 23:01

      תודה רבה על המענה!!! עכשיו הכול הרבה יותר ברור לי!
      לגבי הפסק דין-בדכ לגבי חינוך ובריאות מקבלים משהו קבוע וסטנדרטי? ככה שעדיף לוותר לו על כל מיני סעיפים בחינוך ובבריאות ולהגיע להסכם מאשר להגיע למצב של קבלת פסק דין שממילא אי אפשר להכניס בו תיקונים?

    • עוד שאלה בבקשה
      לאה לאה | 17/04/2018 23:01

      תודה רבה על המענה!!! עכשיו הכול הרבה יותר ברור לי!
      לגבי הפסק דין-בדכ לגבי חינוך ובריאות מקבלים משהו קבוע וסטנדרטי? ככה שעדיף לוותר לו על כל מיני סעיפים בחינוך ובבריאות ולהגיע להסכם מאשר להגיע למצב של קבלת פסק דין שממילא אי אפשר להכניס בו תיקונים?