ערר על עילת סגירת תיק

  • עילת סגירה
    ליאת | 11/04/2018 16:32

    שלום,
    ברצוני לשאול מי הגוף האחראי על התביעות (תיק שהועבר לתביעות ונסגר בגין חוסר עניין לציבור במקום חוסר אשמה שלא בצדק) . מי הגוף או הגופים מעל התביעות אליהם אוכל לפנות בנוסף ואיך?  והאם יש מישהו נוסף שכדאי לכתב אותו במכתב ערעור.

    תודה

    • ערר על עילת סגירת תיק
      עו"ד ירון שבס | 11/04/2018 21:24

      ליאת שלום,
      ראשית אמליץ לך להיוועץ בעורך דין לפני שאת פונה בערר לשינוי העילה לפיה נסגר התיק.
      לעצם שאלתך הרי שהתשובה נמצאת בסעיף 64 לחוק סדר הדין הפלילי להלן:

      64.  (א)  על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין, משום שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות לפתיחה בחקירה או להעמידה לדין, לפי העניין, שלא נמצאו ראיות מספיקות או שנקבע שאין אשמה, רשאי המתלונן לערור כלהלן:

      (תיקון מס' 33) (תיקון) תשס"ד-2004 (תיקון מס' 33) (תיקון מס' 2) תשס"ד-2004

      (1)   על החלטה שניתנה על ידי גוף חוקר או תובע כאמור בסעיף 12(א)(1)(ב) או (2) – לפני פרקליט מחוז, פרקליט מפרקליטות המדינה שמונה למנהל תחום עררים או פרקליט מפרקליטות המדינה, בדרגה שאינה פחותה מסגן בכיר א' לפרקליט המדינה, שפרקליט המדינה הסמיכו לכך;

      (2)   על החלטה שניתנה על ידי פרקליט מחוז או פרקליט מפרקליטות המדינה, שלא להעמיד לדין בשל העדר ראיות מספיקות או חוסר אשמה, למעט החלטה בערר לפי פסקה (1) – לפני פרקליט המדינה;

      (תיקון מס' 33) (תיקון) תשס"ד-2004 (תיקון מס' 60) תש"ע-2010 (תיקון מס' 82)תשע"ח-2018

      (3)   על החלטה שניתנה על ידי פרקליט המדינה או משנהו, שלא להעמיד לדין, למעט החלטה בערר לפי פסקה (2), וכן על החלטה של פרקליט מחוז או פרקליט מפרקליטות המדינה, שלא להעמיד לדין משום שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות להעמדה לדין, למעט החלטה בערר לפי פסקה (1) – לפני היועץ המשפטי לממשלה.

      (תיקון מס' 41) תשס"ד-2004

                (ב)  היועץ המשפטי לממשלה רשאי לאצול לפרקליט המדינה את סמכותו לפי סעיף קטן (א)(3) למעט לענין החלטה שניתנה על ידי פרקליט המדינה או למשנה לפרקליט המדינה למעט לענין החלטה שניתנה על ידי פרקליט המדינה או משנהו; פרקליט המדינה רשאי לאצול למשנהו את סמכותו לפי סעיף קטן (א)(2) ופרקליט מחוז רשאי, באישור פרקליט המדינה, לאצול את סמכותו לפי סעיף קטן (א)(1) לפרקליט בדרגה שאינה פחותה מסגן בכיר לפרקליט המחוז.

      בהצלחה

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il

    • בקשת חשוד לשנות את העילה לסגירת התיק
      עופר בן אברהם | 12/04/2018 09:23

      אני מבין מנוסח שאלתך, שאת החשודה, או שאת שואלת מטעם מי שחשוד (ולא מטעם המתלונן), ואם כך, ראי סעיף 62(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב]: “על החלטה שלא להעמיד לדין תימסר לחשוד הודעה בכתב שבה תצוין עילת סגירת התיק, ואם עילת סגירת התיק היא שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות להעמדה לדין - בנוסח שבחלק א' בתוספת השביעית - החשוד יהיה רשאי לפנות לתובע שסגר את התיק בבקשה מנומקת לשנות את עילת הסגירה; תיק שנסגר בשל חוסר אשמה, יימחק רישומו מרישומי המשטרה".

      • סליחה, תיקון
        עופר בן אברהם | 12/04/2018 09:46

        הציטוט הוא מסעיף 62(ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], ולא מחוק בתי המשפט [נוסח משולב]. ואוסיף, שהנוסח: “שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות...” מחליף את הנוסח הקודם: “מחוסר עניין לציבור".