סמכות המשטרה

  • שאלה
    שאול | 11/04/2018 12:22

    שלום,
     (לא סטודנט ואין זו שאלה אקדמית).

    מה קורה כאשר בחוק שאינו חוק העונשין (למשל חוק העמותות), יש סעיף העוסק בפלילים (סעיף 64 למשל). האם למשטרה יש סמכות לפתוח בחקירה או שהסמכות מסורה למי שהופקד על יישום החוק (במקרה זה רשם העמותות)?

    תודה

    • סמכות המשטרה
      עו"ד ירון שבס | 11/04/2018 21:13

      שאול שלום,
      ככלל במדינת ישראל, המשטרה הוא הגוף החוקר ברוב התיקים הפליליים. עם זאת, ישנם גופים שונים אשר מתפקדים כגופים חוקרים גם כן ויש להם את הסמכות לחקור אדם, חברה או עמותה החשודים בעבירות פליליות כגון רשות המיסים (יחידות חקירה מיוחדות), הרשות לניירות ערך ועוד.
      יתכן כי בתיקים מסויימים עם גוון כזה אשר ציינת בשאלתך ייחקר גם ע״י שני גופים. דוגמא מהזמן האחרון הוא תיק בזק אשר נחקר ע״י המשטרה וגם ע״י הרשות לניירות ערך.
      בסופו של דבר הדברים משתנים מתיק לתיק והתשובה אינה אבסולוטית.

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il