ארכה לסיום בניה במקרה של מכירת מגרש

  • ארכה לסיום בניה במקרה של מכירת מגרש
    Maya sh | 08/04/2018 21:23

    שלום,
    זכינו במכרז של המנהל במגרש של חצי דונם לבניית בית פרטי. לפי המכרז חובה עלינו לסיים בניה תוך 36 חודשים. ייתכן ובסופו של דבר נחליט למכור ולא לבנות. במידה ונמכור את המגרש לאחר 24 חודשים מתאריך הזכיה - האם הקונה מאיתנו יהיה מחוייב לסיים בניה תוך 12 חודשים או שהוא יוכל לקבל הארכה?
    תודה, בברכה,
    מיה.

    • ארכה לסיום בניה במקרה של מכירת מגרש
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 10/04/2018 11:12

      שלם מאיה,

      לא ניתן להשיב לשאלתך מבלי לעיין בתנאי המכרז ובהוראות החוזה שנחתם.
      (יש לבדוק, למשל, האם אין הגבלה במכירה.)
      קיימת החלטה של רמ"י לעניין מתן אורכות להשלמת הבניה, והדבר כרוך במרבית המקרים בתוספת תשלום.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • ארכה לסיום בניה במקרה של מכירת מגרש
        מיה | 10/04/2018 20:21

        הי לילך,

        תודה !

        אין בחוברת המכרז הגבלה על מכירה. קיימת הזכות למכור את המגרש בכל שלב. רק לא ברור לאיזה תאריך יהיה מחוייב הקונה (מבחינת סיום בניה) במידה ונמכור לפי לוח הזמנים שתיארתי, והאם יוכל לקבל ארכה.
        תוכלי להפנות אותנו להחלטה של רמ"י לעניין מתן אורכות להשלמת הבניה?

        תודה,
        מיה.