האם הורה שנוטל תרופות הרגעה יכול להיות הורה משמורן

  • סם פסיכותרפי
    שגית | 26/03/2018 14:49

    האם בן זוג שלוקח תרופות הרגעה באופן קבוע יכול לשמש משמורן כאשר בן הזוג השני לא לוקח?

    • האם הורה שנוטל תרופות הרגעה יכול להיות הורה משמורן
      עו"ד מיקי חשמונאי | 27/03/2018 23:22

      שגית שלום,

      שאלתך הינה בתחום הרפואי ולא המשפטי.

      אם עולה שאלה כזו בביהמ"ש, הרי שכדי לקבוע את ההשפעה של נטילת התרופות על ההורה ועל מסוגלותו ההורית, סביר שביהמ"ש ידרוש לקבל חוות דעת רפואית, מהרופא המטפל של אותו הורה או ממומחה שימונה ע"י ביהמ"ש.

      מכל מקום, אין בנטילת התרופות כדי לשלול, אוטומטית, את יכולתו של אותו הורה להיות משמורן ואין בעובדה שההורה השני אינו נוטל תרופות הרגעה, כדי לקבוע אוטומטית, שדווקא הוא יהיה ההורה המשמורן או כי אי נטילת התרופות מעידה על מסוגלותו ההורית.

      יש הורים שנוטלים תרופות ומתפקדים נפלא כהורים ולעומת זאת, יש הורים שאינם נוטלים תרופות אבל חסרי מסוגלות הורית לחלוטין.

      כל מקרה לגופו!

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -
       'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il