זכויות באבטלה

  • שאלות לגבי דמי אבטלה
    אנונימית | 20/03/2018 16:30

    עבדתי במקום עבודה 10 שנים, יצאתי לחופשת לידה, חצי שנה אחרי שיצאתי לחל"ד הודעתי שאני לא חוזרת לצורך טיפולי ילד. עכשיו (4 חודשים אחרי) אני רוצה לחתום על דמי אבטלה ויש לי כמה שאלות:
    1. איך אני מתחילה את התהליך של קבלת דמי אבטלה?
    2. לכמה ימים מגיע לי בדיוק לקבל דמי אבטלה?
    3. הבנתי שצריך להמתין שלושה חודשים אחרי שמתפטרים כדי לקבל דמי אבטלה. האם אני חותמת במהלך השלושה חודשים אלה ואחר כך מקבלת את הדמי אבטלה על הזמן הזה רטרואקטיבית?
    4. איך אני מוודאת שאני אקבל את כל הזכויות שמגיעות לי מבחינת דמי האבטלה?

    • זכויות באבטלה
      אורנה | 20/03/2018 22:10

      שלום לך,

      זכויות באבטלה נבדקות מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה, כדורשי עבודה, חלק מתנאי הזכאות לדמי אבטלה.

      הבדיקה נערכת לתקופה של 18 חודשים קודמים, בה יש לצבור 12 חודשי עבודה לפחות.

      חופשת לידה נלקחת בחשבון בתקופות עבודה.

      הארכת חופשת לידה ללא תשלום, על פי חוק עבודת נשים, יכולה להאריך את התקופה הנבדקת, מעבר ל-18 חודשים ועד 6 חודשים נוספים לכל היותר.

      ראי בהרחבה מתוך השלמת תקופת אכשרה (תקופת ביטוח) קודם לאבטלתך :

      https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/tnaiZakaut/Pages/hslmatacsra%201.4.13.aspx

      אם סיבת ההתפטרות  מוצדקת כמפורט להלן מתוך אתה מובטל
      יש להרשם בשירות התעסוקה כדורשת עבודה, במקביל להגיש תביעה לדמי אבטלה לביטוח לאומי, עם הסבר לסיבת ההתפטרות.

      התפטרות על מנת לטפל בתינוק, הינה סיבה מוצדקת על פי חוק עבודת נשים, המזכה בפיצויי פיטורין, אך אינה סיבה מוצדקת על פי חוק דמי אבטלה.

      יש להמשיך ולהרשם בשירות התעסוקה ביום ובשעות שנקבעו, כך ישולמו דמי אבטלה, אם סיבת ההתפטרות תוכר כמוצדקת.

      אם סיבת ההתפטרות אינה מוצדקת, יש להרשם בשירות התעסוקה פעם אחת, לקיבוע הזכאות (כדי לשמור על זכאותך לדמי אבטלה). ניתן לחזור לאחר 90 ימי המתנה, מהיום בו נכנסה ההתפטרות לתוקף.

      לשאלותייך:

      1- ראי מתוך רישום והתייצבות בשירות התעסוקה :

      https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/Avtala_att.aspx

      2- כמה זמן אפשר לקבל דמי אבטלה?

      ראי על פי גיל ומצב משפחתי(תלויים):

      https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/tkufat_zakaut.aspx

      3- כרשום מעלה. אין תשלום רטרואקטיבי, על תקופת ההמתנה. הזכאות מתחילה (לזכאים ללא תקופת המתנה) על פי ימי הרשמה בשירות התעסוקה.

      4- לעיין בכל המידע המפורט מתוך אבטלה:

      https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/default.aspx

      תשומת הלב לסעיף "איך מגישים תביעה?"

      בברכה.