התקיימות יחסי עובד ומעביד- אימתי?

  • הגדרה-יחסי עובד מעביד
    שרה | 20/03/2018 01:56

    שלום.
    אני עובדת כשכירה במהלך היום בעבודה עיקרית, לפני כשנה אבי הציע לי עבודה נוספת כשכירה בחברה שלו בעריכת מסמכים ומכתבים רשמיים לחברה בעקבות תהליך בחברה שהצריך זאת.
    ערכנו הסכם וקבענו שכר חודשי גלובלי בסכום מסוים עבור עבודה לפי צרכי החברה מעת לעת, כיוון שהעבודה מהבית על פי רוב בשעות הערב לא קבענו מסגרת שעות, האם בצורת העסקה זו מתקיימים יחסי עובד-מעביד, או שלשם כך חייב להגדיר מסגרת של שעות עבודה?

    • התקיימות יחסי עובד ומעביד- אימתי?
      עו"ד אחוה פודים | 22/03/2018 21:17

      שרה שלום,

      עבודה מהבית לא שוללת יחסי עובד ומעביד אולם יש לבחון תנאים נוספים ולהסתכל על המכלול של המבחנים שקבעה הפסיקה.
      כיצד השכר משולם, מי קובע את תנאי העבודה, מי נותן לך את כלי העבודה(מחשב לעבוד בו וכדומה) האם העבודה שלך משתלבת בתחום של העסק העיקרי,מה קורה שאת לא יכולה לעבוד? האם משהו מחליף אותך ועוד מבחנים שונים שיש לבחון.
      בכדי להבטיח שמתקיימים יחסי עובד ומעסיק רצוי תחילה להסדיר זאת בחוזה וכן להסדיר את כל התנאים אשר נובעים מן המבחנים שקבעה הפסיקה.
      כך לדוגמא הייתי מגדירה בהסכם כי את היחידה שיכולה לבצע את העבודה, הייתי מגדירה למי עליך לפנות במקרה שאת רוצה לצאת לחופש למשל, הייתי מגדירה מי נותן לך את כלי העבודה ועוד.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com