הסכמת דיירים מוגנים

  • הסכמת דיירים מוגנים לפרויקטים של תמא 38
    רונן | 17/03/2018 15:13

    שלום רב,

    השאלה שלי היא לגבי דיירים מוגנים שנמצאים בבניינים שמועדים לפרויקטים של התחדשות עירונית.
    מה המעמד שלהם? האם הם יכולים לא להסכים לפרויקט וזה ייחשב כסביר?
    קראתי בחוק הדיירות המוגנת שישנו סעיף ספציפי בעילות לפינוי שמדבר על בנייה מחדש של בניין. האם זה קורה בפועל ובתי המשפט מאשרים פינוי של הדיירים ?
    שלישית - בחוק כתוב שצריך לספק להם דיור חלופי. מה זה אומר? איך אפשר למצוא דיור חלופי בגובה שכר הדירה של כמה מאות שקלים שהם שילמו עד  עכשיו. האם זה אומר שבעל הבית אמור לשלם עבורם את שכר הדירה ?

    תודה רבה, רונן

    • הסכמת דיירים מוגנים
      עו"ד אילן הלוי | 19/03/2018 09:20

      רונן שלום

      דיירים מוגנים אינם חלק ממנין הקולות הנדרש לצורך הרוב בפרויקט תמ"א 38. סופרים את הבעלים. מכאן כי דיר מוגן לא נשאל לדעתו ו/או לקבלת הסכמתו לגבי פרויקט תמ"א.

      במידה ויש פרויקט כזה הדייר מפונה בדיוק כמו שבעלים סרבן שלא חתם על ההסכם ידרש להתפנות.

      החוק אכן מאפשר פינוי דייר מוגן במקרה של קבלת היתר בניה.

      במסגרת פרויקט תמא 38/2 היזם משלם (כמעט תמיד) דמי שכירות בהלך תקופת הבניה המחושבת לפי דמי שכירות ריאליים. כך שלפחות לגבי תקופת הבניה יש אפשרות שהדייר המוגן יקבל את דמי השכרו הריאליים ויסתדר. השאלה היא האם יש לו זכות לחזור לדירה החדשה לאחר תום הפרויקט ועל כך אין עדין תשובה ברורה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • תודה רבה על התשובה המפורטת  לת
        רונן | 28/03/2018 14:03