זכויות בניה

  • תמ"א 38/1-זכויות בנייה
    אלי | 13/03/2018 11:08

    לפי הזכויות בנייה אנו רשאים להרחיב בעוד 20 מ"ר (ברוטו) ,  מ-76 מ"ר ל-96 מ"ר. בפועל מה שקרה הוא שהיזם לקח מאיתנו 2 מ"ר מהדירה עבור מעלית לבניין. ברצוני לדעת האם אנו רשאים לדרוש ולהוסיף לתוספת של ה- 20 מ"ר של ההרחבה גם את ה- 2 מ"ר שהיזם לקח עבור המעלית ואז באמת אנו מגיעים לשטח של 96 מ"ר וזאת לפי זכויות הבנייה שלנו

    • זכויות בניה
      עו"ד אילן הלוי | 19/03/2018 09:30

      אלי שלום

      היכולת להרחיב את שטח הדירה תלויה לא רק בזכויוות בניה אם יש או אין, אלא גם בצורת המגרש, צורת הבנין הבנוי, קווי בנין ועוד שיקולים תכנונייים.

      לפי מה שכתב נראה כי היזם צריך להכנס לדירות ולקחת 2 מ"ר עבור הוספת מעלית. בחישוב השטחים ירדו לך 2 מ"ר מההשטח העיקרי של הדירה כך שתוכל להרחיב ביותר. אבל כמו שכתבתי קודם - יתכן ולא ניתן לממש את זכויות הבניה הללו בשל אילוצים תכנוניים אחרים.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com