הפרת התחייבות מצד המעסיק להעלאה

  • הקפאה\ביטול העלאת שכר
    חופית | 13/03/2018 10:20

    שלום רב,
    קיבלתי העלאת שכר ב2 פעימות.
    פעימה ראשונה כבר באותו החודש, פעימה שניה אחרי חצי שנה.
    יום לפני הפעימה השניה הודיעו לי שמקפיאים לי את העלאה.
    קיבלתי מכתב מסודר שמציין את העלאה.
    במכתב כתוב משפט כזה: "החל מתאריך xxxx בכפוף לאישור מנהל, יעודכן שכרך לסכום ..........."
    האם יש עילה לתביעה? האם ניתן לפעול נגד המעסיק?

    • הפרת התחייבות מצד המעסיק להעלאה
      עו"ד אחוה פודים | 13/03/2018 10:56

      חופית שלום,

      התחייבות בכתב של המעסיק בדבר העלאת השכר זה טוב. אולם, במקרה שלך ההתחייבות סויגה לאישור המנהל ובכך השאיר לו המעסיק פתח לא לבצע את ההעלאה.

      חרף דבריי כאמור, ככל שאין כל סיבה ממשית לכך שהמעסיק לא יאשר את העלאה, בהחלט קיימת לך אפשרות לתבוע את המעסיק בגין הסתמכותך.

      ככל שנגרם לך נזק ממשי (צער זה לא נזק, אולם התחייבות לרכישת בית וכד' זה כן נזק) בצד ההסתמכות אזי הכדאיות להגשת תביעה עולה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com