מה עושים כשיש שינוי לרעה ממה שהוסכם בחוזה תמ"א 38?

  • תמ א 38 2 חתום והיזם רוצה לעשות שינוי בחוזה
    גל רוסו | 11/03/2018 13:01

    2013   התחיל משא ומתן לצמ א עם היזם
    אציין שלא היתה עד כיום אסיפת דיירים אחת   שום אינפורמציה   יש לנו שרשור מיילים לגבי חוסר השקיפות של הנציגות . נציגות שלא נבחרה . לבסוף עם כמה שינויים חתמתי . אוטטו לפני קבלת הייתר היזם מזמן אותנו מציג לנו את השינויים
    הורדת מחסנים  הארכת זמן בניה   ועוד סעיפים שהם לרעתינו
    במפגש נוכחים הנציגות העו ד המפקח שלא פוצים פה
    מחלקים את התוספת להסכם ומחתימים
    אנו 3 מתנגדים
    חתמינו על הסכם מסויים ואנחנו לא מוכנים לשינויים הללו

    ניסיתי לתקשר עם הנציגות העו ד והמפקח שלנו במיילים בשיחת פלאפון ללא התיחסות
    שאלה במידה ו80%  חתמו כפי שתיארתי

    האם זה מחייב אותי ?

    לאן אני פונה לעצור את ההתנהלות הלא תקינה ??

    מתאים לעו ד שמקבל כסף מהיזם וכמו כן למפקח
    וכמו כן לנציגות
    תודה

    • מה עושים כשיש שינוי לרעה ממה שהוסכם בחוזה תמ"א 38?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 11/03/2018 14:14

      גל שלום,

      אני מצטער לשמוע איך התהליך מתנהל כפי שאתה מתאר את הדברים.

      הנושא של שינויים תוך כדי התהליך מאוד מאפיין את תמ"א 38, אך עדיין ישנם עקרונות מאוד ברורים איך הדברים צריכים להיראות.

      במקרה של שינוי תכנוני, ביטול מחסנים או כל שינוי לרעה ממה שהוצג לכם, יש במקרים מסוימים מנגנונים שמאפשרים לבטל את ההסכם או לפחות לקבל פיצוי.

      זה מאוד תלוי מה בדיוק הוצג לכם ואיך הדברים מנוסחים בהסכם הראשוני עליו חתמתם. ככל הנראה לא לחינם נקראתם לחתום על תוספת להסכם.

      במידה והפניות לעורך הדין שלכם לא מקבלות מענה, אני ממליץ לפנות ליעוץ משפטי מסודר שיבחן את כל הנתונים וימליץ לכם כיצד לפעול.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום  תמ"א 38
      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

    • תמ א 38 2 חתום והיזם רוצה לעשות שינוי בחוזה
      גל | 12/03/2018 20:56

        תודה לך עו"ד אלעד
      האם תקנון בתים משותפים מחייב  במקרה הזה לאסיפת דיירים שלכל בעל מדירה תהייה האפשרות לשאול ולהעיר   ולהשמיע את דעתו ??והצבעה משותפת .

      אני רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לעצור זאת

      חתמתי על הסכם מסויים
      בדקנו בעיריה  לא היתה דרישה להורדת מחסנים
      ושאר השינויים אין להם קשר לרשויות

      האם הפניה
      צריכה להיות למפקח על הבתים או בית משפט??

      אפשרי לשלוח לי למייל

      תודה

      • מענה
        עו"ד אלעד וייסטוך | 14/03/2018 16:59

        גל שלום,

        התקנון לא רלוונטי אלא ההסכם עליו חתמתם מול השינוי שבוצע.

        אנא פנה ליעוץ פרטני על מנת שיוכל לתת את הפתרון המתאים לסיטואציה.

        בברכה,

        אלעד וייסטוך, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38

        השילוח 4, פתח תקווה
        טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il