ניסוח הוראה בהסכם הגירושין בנוגע למדור

  • מדור
    יניב | 07/03/2018 14:13

    שלום רב.
    בהסכם הגירושין נאמר שעליי לשלם לאשה מדור ואני אצטט.
    "תשלום שכירות לאישה ע"י הבעל ישולם בהצגת חוזה שכירות כל שנה ולא יעלה על סכום של 1400₪ לכל הפחות"
    אני מנסה להבין מפה  מה אומר הציטוט במדוייק.
    אשמח לעזרתכם.

    • ניסוח הוראה בהסכם הגירושין בנוגע למדור
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/03/2018 19:50

      יניב שלום,

      אתה צודק שהמשפט לא מנוסח נכון.
      סוף המשפט אמור להיות "...לכל היותר".... ולא לכל הפחות.
      לכאורה על פי הציטוט שציינת, המשמעות היא שהגרושה אמורה להציג לך חוזה שכירות, ואתה צריך להשתתף במימון שכה"ד עד הסך של 1,400 ש"ח.
      לא ברור לי מדוע לא נכתבו אחוזי המימון שלך או שמא פשוט לא צוטטו, שכן מקובל כי המימון עבור ילד אחד עומד ע"ס של 30%, 2 ילדים - 40% וכן הלאה, אלא שהדבר לא צויין בשאלתך. אם קיימת הוראה כזו, יש כמובן להתייחס אליה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • מדור
        יניב | 08/03/2018 10:31

        תודה על התשובה.אענה לך על שאלתך.
        ידוע לי ולה שיש,לנו 2 בנות ועל כך אני משלם 40% משכר הדירה.
        לגבי הציטוט אני מבין מכך שלא משנה מה תהיה עלות השכירות אני ישלם בכל מקרה 1400₪ גם אם תעבור לדירה יותר זולה או יותר יקרה או שניתן להבין מזה אחרת?

        • מדור
          אבי | 08/03/2018 11:24

          לא בדיוק.
          לשון הכתוב קובעת רף מקסימלי אך לא קובעת רף מינימלי.
          אני מעריך שקיים מנגנון בהסכם ביניכם הקובע את אחוזי תשלום השכירות (אמרת 40%...?).
          קרי, לפי הציטוט החלקי שהבאת, נראה כי עליה להציג את חוזה השכירות, ובהתאם אליו עליך לשלם כפי שקבעתם (40%), וזאת עד לתקרה של 1,400 שקל.
          כלומר, אם נניח מצב בו חוזה השכירות שלה עומד על 2,000, ונקבע ביניכם שעליך לשלם לה 40%, הרי שתצטרך לשלם רק 8,00 שקל ולא 1,400.
          מנגד, אם תציג בפניך חוזה שכירות של 4000 ש"ח, יהא עליך לשלם 1,400 שקל בלבד, למרות שסכום מהווה פחות מ-40% משכר הדירה.

          יש לסייג מה שכתבתי, כי כאמור- הוצג ציטוט חלקי, ויש לעיין בכל הוראות ההסכם על מנת להבין את כוונתו.

        • ניסוח הוראה בנוגע להוצאות המדור
          עו"ד מיקי חשמונאי | 13/03/2018 02:12

          יניב שלום,

          כאמור הסעיף אינו מנוסח נכון.
          הניסוח הנוכחי, הקובע כי ההשתתפות שלך בשכירות "לא יעלה על סכום של 1400ש"ח לכל הפחות" שווה לניסוח = "יהיה מקסימום סכום של 1,400 ש"ח מינימום".
          ברור שמילים סותרות אלה, חסרות הגיון.
          אם מחפשים פרשנות דווקנית, אתה צודק - הסכום אמור להיות מקסימום 1,400 ומינימום 1,400 = בדיוק 1,400 ש"ח.
          אני מניחה שאם תפנה לפרשנות ביהמ"ש, בעניין זה, ביהמ"ש יקבע שיש למחוק את המילים "לכל הפחות" בסוף הסעיף, שזה הוראת הסעיף תהיה שהסכום לתשלום לא יעלה על 1,400 ש"ח אך יכול להיות נמוך יותר, הכל בהתאם לחלק היחסי אותו עליך לשלם, מתוך סה"כ שכה"ד שהיא משלמת.

          בברכה,

          מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
          מנהלת פורום דיני משפחה

          מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
          רח' נחום חת 5, חיפה
          טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

          • מזונות
            יניב | 14/03/2018 11:34

            שלום מיקי.
            ברצוני לשאול לגבי הפסיקה החדשה בנושא מזונות.
            יש לי 2בנות,בנות 12 ו14 אני היום משלם 4000₪ מזונות כולל מדור ההחלטה בנושא המזונות היה בזמן שהאשה לא עבדה וכמובן שהתחשבתי בה.
            הזמני שהות שלי עם הבנות הם פעם בשבוע לינה וביקור באותו שבוע + כל שבת שנייה.
            היום האשה עובדת אני נשארתי עם אותו שכר והיא התחילה לעבוד היא משתכרת ב5000₪ לחודש ואני ב10000₪ לחודש.
            שאלתי היא האם יש טעם להגיש תביעה למזונות לגבי הקטנת המזונות לפי הפסיקה החדשה?
            ואם תעני בשלילה לשאלה האם יש דרך נוספת בכדי שאוכל להגיש בקשה ולקבל את תביעתי.
            תודה.