הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

התערבות בית המשפט בהחלטת האסיפה הכללית- אימתי?

  • באילו תנאים ניתן לערוך דיון חוזר?
    מירסול חברוני | 07/03/2018 13:43

    שלום,
    באילו תנאים ניתן לערוך דיון חוזר והצבעה חוזרת, בנושא שכבר דנו בו בשיחת הקיבוץ ונפלה הכרעה בקלפי?

    • התערבות בית המשפט בהחלטת האסיפה הכללית- אימתי?
      עו"ד יעל פרי | 07/03/2018 14:08

      מירסול חברוני שלום רב,

      אשיב לשאלתך מתוך פסק דינו של בית המשפט בעניין צורים:
      "היקף הביקורת השיפוטית שתופעל על-ידי בית המשפט ומידת ההתערבות בהחלטות האסיפה הכללית של קיבוץ, איננה אחידה, ותלויה בטיב ההחלטה העומדת לביקורת. הביקורת תופעל במישור הפרוצדורלי, במישור המהותי ובמישור הנורמטיבי. כעקרון, יש לנהוג בריסון ואיפוק בהפעלת הביקורת השיפוטית. ... עם זאת, ככל שפגיעתה של ההחלטה בחבר קשה יותר וככל שהיא פוגעת בזכויות הראויות להגנה ובמיוחד בזכויות יסוד, כך יטה בית המשפט להרחיב את היקף הביקורת שיפעיל. ... בין יתר הקריטריונים שבעזרתם יפעל בית המשפט את תקינות וחוקיות החלטת האסיפה הכללית יבדוק הוא אם הולמת ההחלטה את החוק ואת התקנון; אם ההליך שהוביל להחלטה היה תקין; אם האסיפה הכללית לא חרגה מסמכותה; אם ההחלטה התקבלה בתום-לב; אם ההחלטה אינה נוגדת את עקרונות הצדק הטבעי; אם ההחלטה סבירה ואם ההחלטה אינה פוגעת בזכויות האדם של החבר פגיעה בלתי-מידתית ובלתי ראויה."

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • באילו תנאים ניתן לערוך דיון חוזר?
        מירסול חברוני | 07/03/2018 17:50

        ראשית, תודה על ההתייחסות המהירה.
        שנית, השאלה הייתה לגבי התרחשות במסגרת הקיבוץ בלבד.
        במידה והאסיפה דנה בעניין כלשהו, הנוגע לכלל החברים, והעניין הוכרע בהצבעה בקלפי, האם יכולה קבוצת חברים לבקש הצבעה חוזרת כי התוצאה לא הייתה לרוחם? מתי אפשר להחזיר נושא לדיון נוסף לאחר שהייתה הכרעה?

        • דיון חוזר באסיפה כללית בקיבוץ
          עו"ד יעל פרי | 07/03/2018 18:30

          מירסול חברוני שלום,
          ניתן לבקש דיון חוזר באסיפה הכללית, לאחר זמן סביר וזאת במידה וישנם ממצאים ממשיים חדשים ו/או נוצרו נסיבות חדשות .

          בברכה,

          יעל פרי, עו"ד
          מנהלת פורום אגודות שיתופיות

          מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
          טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il