הגנה על בת נכה מפני כניסה להריון

  • אפוטרופסות
    תוליחתולי | 02/03/2018 17:43

    שלום רב,
    בתי בת 35, נכה נפשית, מקבלת קצבה, סיוע בשכר דירה, נתמכת במדריכת דיור ומדריכת תעסוקה במסגרת "סל שיקום". הגשתי בקשה לאפוטרופסות גוף ורכוש - קיבלתי כבר לידי את הצו הזמני. לאחרונה נודע לי ממנה כי היא מתרועעת עם בחור ואינה מגנה על עצמה בשום צורה ביחסים אלו. אני חרדה פן תיכנס להריון בחוסר אחריות. האם האפוטרופסות מחייבת אותי לגדל / לתמוך גם בתינוק שיולד מכך?
    תודה

    • הגנה על בת נכה מפני כניסה להריון
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/03/2018 18:55

      תולי, שלום,
      אני מצטערת לשמוע על מצבה של בתך.
      לא ניתן לחייב אותך לגדל את התינוק, אבל בטוחני שאם חלילה נגיע לזה, יהיה לך קשה מאוד לשלוח את נכדך או נכדתך אל הלא נודע במחלקת הרווחה. לכן כדאי להשקיע מאמץ בשאלה איך בכל זאת מונעים הריון.
      כאפוטרופא לגוף את מוסמכת לקבל עבורה החלטות רפואיות. הייתי מציעה לשכנע את הבת להסכים ללכת לרופא נשים על מנת להתקין התקן תוך רחמי. יש גם אופציה למתן זריקה אחת לכמה חודשים - אולי זה פחות פולשני.
      בהצלחה רבה רבה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il