ערעור על פסק דין של בית המשפט המחוזי

  • ערעור על פס"ד
    איילת | 24/02/2018 22:05

    אם מערערים על פס"ד של ביה"מ המחוזי, מהו תווך הימים המאפשר זאת? האם קיימים תנאים מגבילים לערעור על פסה"ד של המחוזי?

    • ערעור על פסק דין של בית המשפט המחוזי
      א-ה | 25/02/2018 10:29

      יש שתי אפשרויות
      (1) אם פסק הדין ניתן במחוזי בערכאה ראשונה, הערעור הוא לעליון בזכות תוך 45 יום (תקנה 397 לתקנות סדר הדין האזרחי)
      (2) אם פסק הדין ניתן במחוזי בהליך של ערעור, הרי שהערעור על פסק הדין הוא בהגשת בקשה לרשות ערעור לעליון תוך 30 יום (תקנה 399)

      ממתי מתחילים לספור את הימים

      אם פסק הדין ניתן בפני המערער או המבקש או שלא בפניו אבל הוא זומן כדין לשמוע את פסק הדין - החל מיום מתן פסק הדין
      ואם ניתן פסק הדין שלא בפני המערער או המבקש - החל מיום ההמצאה של פסק הדין (תקנה 402)
      יום מתן פסק הדין, או יום ההמצאתו, לא יחשב במניין הימים.