העברת כספי ביטוח חיים לאדם אחר

  • העברת ביטוח חיים על שם אחר
    סלבה | 24/02/2018 21:19

    שלום, יש לי חבר נשוי שחייב לי לא מעט כסף. החבר היה בהליכים של הוצאה לפועל/פשיטת רגל ואני עזרתי לו לצאת מהחובות. מכיוון שכרגע לא בחובות ויכול לשלם הוא מפקיד לחשבוני סכום X של כסף. אם ובמידה וקרה מקרה שחבר הלך לעולמו, כבר לא יהיה מי שישלם לי. השאלה שלי כזאת, לכל אדם עובד שאני מכיר קיימת פוליסת ביטוח עם סעיף "ריסק". סכום כסף מועבר למשפחתו במידה ואדם זה נפטר. האם ניתן להחתים את אותו חבר על טופס המצרף אותי לפוליסט ביטוח זו? שאם במידה והולך לעולמו שאקבל סכום כסף שנשאר חייב לי והשאר ילך למשפחתו? האם צריך התערבות של עורך דין או שניתן גם לעשות הסכם זה בכתב עם הסכמתו חתימתו. תודה רבה על התשובה!!!!

    • העברת כספי ביטוח חיים לאדם אחר
      עו"ד גיל קראוס | 25/02/2018 15:17

      צהריים טובים,

      מדובר בשאלה לא פשוטה. על פניו, לא בטוח שלהסכם כזה יהיה תוקף אחרי פטירתו של אותו אדם.

      כעיקרון, המוטב בפוליסה גובר על הסכם כזה או אחר ומעבר לכך לא בטוח שבית המשפט יתן תוקף להסכם כזה אחרי פטירתו של אותו אדם.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il