מה לעשות כשהגרוש לא משלם מזונות

  • אי קיום הסכם
    רוניקה | 21/02/2018 16:31

    שלום לכל עורכי דין . בבקשה אני חייבת עזרה ותשובה כי כבר שלוש שהים נמצאת באוויר לאדמה שלא ברור. ה עלי לעשות . הגרוש שלי הגענו להסכם מזונות והסדרי ראייה טפלו בי עורכי דין טובים שהמליצו להסכים לתנאים של. גרוש כי היו חובות משותפים וניתח במצב של פינוי מהדירה ואי יכולת להשכיר שום דבר כי היה מעוקל הכל כל החש טחנות . הגרוש הסכים למזונות 4100 לשלושה ילדים ובנוסף הוצאות רפואיות , חינוך ומה שצריך לפי החוק. שלוש שנים ברציפות הוא לא משלם שקל על הוצאות האלו מאחר עם מזונות כל פעם בשבוע ש ועיחל ואני נאלצת לקחת הלוואות מאנשים אני נכה מקבלת קצבת נכות הוא לא מגיע להסדרי ראייה במשך שלוש שנים וגם לא בימים שאני אמורה להתאשפז או ללכת לטיפולים . וצורח שהיא לא חייב! החודש גם כן איחור במזונות ואני  כתבתי לו מכתב שלחתי חש וניהול של הוצאות נלווים לפני כשבועיים הוא לא הביא חצי ממה שמחויב . כאשר רשמתי את זה על דף וחתמתי הוא לא נתן לי את המזונות על  סמך זה שהוא לא מסכים ומתנגד לקיים את פסק הדין . מחייב אותי בכוח לחתום שלא חייב ואין לו חוב ??מה אננ אמורה לעשות אין לי כוחות יותר להלחם ולחכות כי זה בא על חש וי ילדים ועל חשבון הבריאות שלי

    • מה לעשות כשהגרוש לא משלם מזונות
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/02/2018 20:14

      ורוניקה שלום,

      עליך לפתוח נגדו תיק הוצל"פ-מזונות, באמצעותו יינקטו נגדו הליכי גביה. בכל מקרה, גם אם לא יינתן מענה מיידי, בגלל התחמקויות שלו, לפחות החוב יצטבר ויתכן שבעתיד ניתן יהיה לפעול נגדו.
      בנוסף, אם הוא לא מקיים את הסדרי הראיה, ניתן להגיש נגדו תביעה להגדלת המזונות, אולם כיוון שמדובר בהליך משפטי, עליך לשקול האם את מסוגלת כרגע להתמודד ולגייס את הכוחות הנדרשים, לניהול הליך כזה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il