החרמת עובד ?

  • התנכלות בעובד מחשוב ע"י ההנהלה ופועלות הניקיון
    דאוד | 19/02/2018 12:33

    אני עובד מועצה אזורית, אני עובד בבית ספר כבר 8 חודשים בתפקיד אחראי מחשוב על מחלקת שירות ושני חדרי מחשבים גדולים. מאז תחילת העבודה שלי בבית ספר המנקות כאן כל פעם שבאים לנקות את מחלקת המחשוב וחדרי המחשבים זורקים לי מילים על הניקיון, ומנסות לזרוק את העבודה שלהם עליי כמו למשל לא לוקחות זבל מעל השולחנות, ואמרו לי "אתא תקח אותם".שלחתי תלונה מקודם למנהלת של בית הספר וקיבלתי תשובה סתמית שהיא לא יורדת לרמה הזאת, אבל בשיחה עם המנהלן הוא כנראה תומך בעמדת המנקות וביקש שאני אקח את הבקבוקים ואת שאר הזבל מעל הרצפה. ממש לא אהבתי את הצורה שבה ההנהלה טיפלה בנושא חשוב זה שזה שהמנקות יעשו את העבודה שלהם כמו שצריך.אבל היום קרה אירוע חריג ביותר, כרגיל הרמתי את הכסאות על השולחנות לפני שהמנקות באות לנקות. כשבאו לנקות אחת המנקות אומרת לי "למה אתא לא מחליף את שקיות האשפה, אתא תחליף". אמרתי לה "זה לא התפקיד שלי אני לא איש ניקיון אני איש מחשבים". הבת של המנקה יושבת משחקת בטלפון במקום לעבוד גם היא זורקת לי מילים. זרקו לעברי מילים גזות - הלוואי שיחזור העובד הקודם -. התלוננתי למועצה אבל אמרו שכרגע הנושא יתנהל בתוך בית הספר. עכשיו ההנהלה ביקשו לזמן אותי לשיחה בנושא הזה. מה שקורה כאן זה חוצפה עוברת כל גבול. אני באתי כמחליף עובד שיצא לחל"ת לשנה ועכשיו הוא רוצה לחזור ואני חושש שהם מתנכלים בי על מנת לעזוב מוקדם. אני צריך לדעת איך עלי להתנהל מול התנכלות זו ? ומה הזכויות שלי ?
    תודה.

    • החרמת עובד ?
      דאוד | 19/02/2018 13:10

      נתקלתי בהמשפט הזה: קבוצת עובדים מחרימה אותך ולא מאפשרת לך לבצע את תפקידך ? זה מתאר אותי קצת.
      אני רוצה להוסיף עוד משהו חשוב, צר לי מאוד שאני לא מקבל את ההערכה הראויה והיחס הראוי שמגיע לי מעובדי הבית ספר כולל בנין הנהלה והמזכירות והיחס השלילי שאני מקבל מהם שבא לידי ביטוי בחוסר התעסקות איתי כבעל תפקיד מאז שהגעתי לבית הספר.
      כשהיה עובד ותיק ממני התעסקו רק איתו, הוא עזב והגיע עובד חדש, עכשיו מתעסקים רק עם העובד החדש שזה חוסר כבוד אליי כעובד יותר ותיק.

      • התנכלות בעבודה
        עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 20/02/2018 10:41

        בוקר טוב,
        אכן ויכול להיות שמדובר בהתנכלות. עם זאת המדובר בהתנכלות מצד עובדים ולא מצד המעסיק או המנהל הישיר.
        במקרה שכזה רצוי לשמור על  קור רוח ולהרים עצמך מעל ההתנהלות הלקויה . במיוחד שהגעת לתקופה קצרה וקצובה.
        כמו כן, וכאן אין המדובר על ייעוץ משפטי אלא בדברים שבין אד לחברו - מדוע לך להישאר במקום שכזה.
        מי שלא מעריך ולא מכבד - לא יהנה מעבודתך ומשהותך שם.
        עקרונית ומשפטית - בכל הקשור להתנהלות שבין עובדים - אין הרבה לעשות - פרט לנסיון כן  ואמיתי לפתור את התופעה ע"י שיחות עם שני הצדדים.
        בברכה,

        עדי אורן פריאנטי, עו"ד
        מנהלת פורום דיני עבודה

        שדרות ירושלים 18, אשדוד.
        טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

        • התנכלות בעבודה
          דאוד | 26/02/2018 12:42

          כן אבל המנהלת בעצמה אף פעם לא פנתה אליי בכל תקופת ההעסקה ולא התעסקה איתי כבעל מקצוע, ועכשיו הם מתעסקת רק עם העובד החדש.
          אני מרגיש חוסר כבוד וניכור וזה בכלל אל בסדר.