אי תשלום שכר

  • תביעת תשלומים שלא שולמו לעובד - לאחר שכבר התפטר
    עמי | 18/02/2018 18:27

    שלום רב,
    עבדתי באבטחה באחת מהרשויות במשרת משמרות - ע"ב החתמת כניסה ויציאה - "משרת אמון".
    כאשר שכחנו להחתים כניסה/יציאה/שתיהן, נדרשנו למלא טופס הכולל את הפרטים שכן היו ידועים והיו משלימים לנו את החסר בחודש או חודשיים עוקבים.
    מסתבר שמחוסר תשומת לב שלי לא מילאתי את הטופס הזה מס' פעמים - מה שכמובן הביא לכך שלא שילמו לי על המשמרות הללו, ובמקרים מסוימים אף הורידו לי במשכורת בגין חוסר בש' - כאשר כמו שתואר, עבדתי בפועל.
    - התפטרתי מן העבודה לפני מס' חודשים.
    - יש בידי דוח נוכחות הכולל את כל הכניסות והיציאות מתחילת העבודה ועד סיום ההעסקה.

    השאלות המש' - האם ניתן לדרוש את החסר במלואו - כולל התשלום עבור המשמרות וכולל החזר על ההורדות במקרים אלו -  ואם כן, כיצד?
    האם ניתן לדרוש לכל הפחות את השכר עבור משמרות שיש לי בתיעוד לפחות כניסה או יציאה אחת?
    ובנפרד - מיהו איש המקצוע שעלי לפנות אליו ע"מ שיבחן לפרטים את כל תקופת ההעסקה שלי מבחינת שעות, שעות נוס', מה שולם ומה לא, האם ישנן טעויות, ובחינת ענייני המס.
    תודה והערכה מראש,
    עמי

    • אי תשלום שכר
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 19/02/2018 10:13

      עמי בוקר טוב ,
      אני מבינה שהמדובר באי תשלום שעות או שכר עקב טעות הנובעת מחוסר תשומת לב שלך.
      בוודאי שניתן לתקן . אני ממליצה לך לפנות בכתב למנהל הישיר ו/או למשאבי אנוש בכתב עם כל הדוחות נוכחות והוכחת השעות עליהן לא קיבלת שכר ולהמתין לבדיקתם.
      טעויות הן ברי תיקון. כמובן שיש לבדוק התיישנות של 7 שנים.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com