תפקיד הוועד הוא לדאוג לבניין וזה כולל, ניקיון ,

  • תחזוקה שוטפת של בניין משותף
    אלירן | 14/02/2018 22:46

    מהי ההגדה של תחזוקה שוטפת בבניין מגורים משוטף. האם צביעה של חדר המדרגות עונה להגדרה? האם על השוכר לשאת בהוצאות אלו?
    היכן ניתן למצוא את ההגדרה "הוצאות שוטפות" תודה לעונים

    • תפקיד הוועד הוא לדאוג לבניין וזה כולל, ניקיון ,
      חיים | 14/02/2018 23:03

      גינון תשלומים עבור שרות וכן לשמור על הקיים,(הקיים- הבניין כפי שנבנה ) לכל זה אין לו צורך בהסכמת הדיירים ואם צביעת חדר מדרגות זה לשמור על הקיים (וזה כן) אז הועד מתפקידו לדאוג לזה
      בקשר לשוכר - לועד הבית אין כל ענין עם השוכר אלא רק עם בעל הדירה (המשכיר) לכן אם יש הוצאות מיוחדות יש לפנות לבעל הדירה

      • תגובה
        אלירן | 16/02/2018 00:29

        אני מכיר מקרה בו ועד בית תבע את השוכר שלא שילם דמי ועד ובית המשפט חייב אותו. לענייננו, בהתאם להסכם בין השוכר למשכיר "על השוכר לשאת בהוצאות שוטפות" השאלה היא מהן "הוצאות שוטפות" בענייננו - האם צביעת מדרגות עונה להגדרת "תחזוקת שוטפת"? אודה להפניה לפס"ד או כל מקור אחר
        תודה

      • הבהרה
        אלירן | 16/02/2018 00:32

        הבהיר רק כי באסיפה שהתקיימה החליטו להוסיף סך של 50 ש"ח לתשלומי הועד מאחר ואין ל 2 דיירים אפשרות לשלם בתשלום אחד את ההוצאה בגין צביעת המדרגות.
        משכך השוכר משלם 150 שח במקום 200 (אשר כוללים בתוכם את הצביעה כאמור)

    • חובת שוכר להשתתף בהוצאות בית משותף
      עופר בן אברהם | 16/02/2018 14:05

      1. סעיף 58(א) לחוק המקרקעין קובע: "בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לעניין זה, 'החזקה תקינה' - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות”.
      2. ההוצאות הנ"ל חלות על השוכר אם נקבע כך (ובדרך כלל נקבע כך) בהסכם השכירות.
      3. נציגות (ועד) הבית רשאית לתבוע מהשוכר את ההוצאות, שלפי החוק בעל הדירה חייב בהן, אם קיימת בחוזה השכירות הוראה המאפשרת זאת, בהתאם לסעיף 34 לחוק החוזים (חלק כללי): “חיוב שהתחייב אדם בחוזה לטובת מי שאינו צד לחוזה (להלן - המוטב) מקנה למוטב את הזכות לדרוש את קיום החיוב, אם משתמעת מן החוזה כוונה להקנות לו זכות זו". ומאחר שחוזה יכול להיכרת גם בהתנהגות ובעל-פה (סעיף 6 ו- 23 לחוק), גם נוהג של שנים, שבו הנציגות דורשת את התשלומים מהשוכר ונענית, עשוי להתפרש כמקנה לה זכות לתבוע את השוכר במקרה שהוא מסרב לשלם.
      4. לדעתי, הוצאות הצביעה של חדר המדרגות, אם היא נדרשת לדעת רוב בעלי הדירות, נכללות בהוצאות המפורטות בסעיף 58 לחוק המקרקעין.
      5. כלל בסיסי שחשוב לזכור: בקיום של חיוב הנובע מחוזה בכלל, ומחוזה שכירות בפרט, יש לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב; והוא הדין לגבי השימוש בזכות הנובעת מחוזה (סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי) וסעיף 4 לחוק השכירות והשאילה).

      • תוספת קטנה
        עופר בן אברהם | 16/02/2018 16:29

        ב- 19 ביולי 2017 נעשו תיקונים בחוק השכירות והשאילה (שתחילת תוקפם שישים יום מאותו מועד, והם אינם חלים על חוזים שנעשו לפני כן), ובין השאר נקבע, כי השוכר יישא, בין היתר (ובכפוף לכמה חריגים), ב“תשלומים לצורך אחזקה שוטפת המשולמים לנציגות הבית המשותף או למי שנכרת עמו חוזה לניהול ואחזקה שוטפת של הבית המשותף" (סעיף 25ט(א)(4) לחוק). הוראה זו נמנית עם אלה שאין להתנות עליהן, אלא לטובת השוכר (סעיף 25יד(2) לחוק).
        ייתכן שהוראה זו תתפרש כאילו היא מקנה זכות לנציגות לתבוע את התשלומים מהשוכר, אלא אם כן יוכיח הוא, כי הוסכם אחרת בינו לבין בעל הדירה.

        • תגובה
          אלירן | 21/02/2018 22:18

          בחוזה שנחתם לפני כשנתיים ביני לבין המשכיר רשום במפורש כי "תשלומי ועד בית יחולו על השוכר ככל ומדובר בתשלומים שוטפים ובין אחזקה שוטפת של המושכר ואילו תשלומים שיאנן שוטפים כגון תשלומים בגין שיפוצים ו\או השבחת הבניןן וכל תשלום אחר שאינו קשור באחזקתו השוטפת של המושכ ריחול על המשכיר"
          במצב כזה ולאור תיקון החוק שציינת הנך רואה שיש חובה על השוכר לשלם בגין צביעת חדר המדרגות ותיקונו?

          • אם עלות הצביעה והתיקון חורגת מדמי הוועד
            עופר בן אברהם | 22/02/2018 13:44

            לדעתי, המשכיר צריך לשלם את התוספת. כך נובע, למיטב הבנתי, הן מהחוזה שממנו ציטטת והן מהתיקון לחוק שציינתי (אף כי התיקון אינו חל על החוזה הנדון).
            ואי-אפשר לחייב בעל דירה, קל וחומר שוכר, לשלם יותר מתוך התחשבות באלה שידם אינה משגת, אלא בהסכמתו (ראה סעיף 62(א) לחוק המקרקעין וסעיף 12(ב) לתקנון המצוי שבתוספת לחוק, אחרי סעיף 170).