התכנות לפרויקט תמ"א

  • בדיקת יתכנות לתכנית תמא 38
    משה | 16/02/2018 12:36

     שלום,

    אני גר ברח דב הוז בפתח תקוה, בניין בן 4 קומות 12 דיירים. בנין משנת 1976. הבעיה שלנו היא 2 הדירות בקומה 4 שהגג שייך להן ויש להם זכויות בניה על הגג (הם בנו חדרים) הבנתי שללכת לתמא 38 לבד זה בלתי אפשרי ולכן יזמתי פגישה עם נציגות הבנין השכן והם גילו ענין רב להכנס לפרויקט משותף (בעבר הם כבר ניסו וזה לא צלח מסיבות שונות) הבנין השכן הוא גם 4 קומות 12 דיירים עם גגות חופשיים.

    אמה מה? יש לנו קאטץ 'קטן' בין המגרשים שלנו מפריד שביל עירוני של 3 מ' שאגב נגרע מן המגרשים שלנו בזמן ביצוע תכנית הפרצלציה וחשבתי שהפתרון של השביל הזה במסגרת הפרוייקט הוא להשקיע אותו מתחת לאדמה.

    בשיחות שהיו לי עם מספר יזמים של תמא 38 הם אמרו שהרשויות לא יאפשרו את החיבור בין 2 המגרשים וגם ציינו שהגגות הפרטיים הם בעיה רצינית (זאת ידעתי).

    שאלתי:

    האם במסגרת תוכנית תמא 38 הרשויות לא מחויבות לבוא לקראת בעלי דירות ולאפשר להתגבר על 'מיכשול' השביל כדי לתת לנו את מירב זכויות הבניה כדי להוציא פרויקט כלכלי ליזם? הרי יש להם ענין שאנו נחזק את הבנין שלנו מפני רעידות אדמה ונוסיף ממדים?

    בברכה

    משה

    • התכנות לפרויקט תמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 17/02/2018 09:54

      משה שלום

      צרוף הבנין הסמוך לפרויקט אכן ישפר כלכליות וכדאיות עבור יזמים. אבל מנגד אתה מכניס את עצמך לצורך לקבל הסכמה מבעלי שני הבנינים לגבי היזם, התמורה וכו'.

      לגבי השביל- אני מניח כי הוא הופקע בעבר על ידי העיריה לטובת כביש/דרך וכו' שאולי כבר אין בו צורך ואולי עוד יש. יכול להיות שפניה לעיריה בענין זה תבהיר את הנקודה ותדריך אותכם מה ניתן לעשות. כדאי לחפור ולבדוק מה מקור ההפקעה.

      לגבי דירות הגג- אם תגדילו כדאיות פרויקט אולי ליזמים תהא אפשרות להציע הצעה ראויה לאותם בעלי דירות. אחרת יש לכם בעיה גדולה מולם כמו שציינת.

      לא כתבת אם מדובר בתמ"א 38/1 או 38/2. צריך לבדוק מה ניתן להציע לאותם בעלי דירות- חניה/ מחסן/כספים ועוד פתרונות. קשה ומחיב עבודת נמלים מולם.

      אני מציע להתרכז בהצעה לבעלי דירות הגג ולא בבנין הסמוך. זה המפתח שלכם להבנתי להתקדם לפרויקט.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • התכנות לפרויקט תמא 38
        משה | 17/02/2018 17:03

        מודה מאד על תגובת אילן

        אני מדבר על תמא 38/א כיוון שברחוב שלנו מותר להוסיף 2.5 קומות בלבד ללכת עם הבנין שלנו בנפרד זה לא כלכלי נקודה!

        השביל משמש מעבר להולכי רגל בלבד ואין מצב שיהיה כביש בעתיד כי הוא 3 מטר נטו.

        החיבור בין המגרשים (כך חשבתי) יאפשר לבנות בין הבנינים (מעל השביל)  וגם בקומות העליונות ובכך יגדיל את כמות הדירות שהיזם יקבל.

        אם תוכל בבקשה להתייחס לשאלתי הספציפית לגבי מחוייבות הרשויות?

        • התכנות לפרויקט תמ"א
          עו"ד אילן הלוי | 18/02/2018 09:11

          משה שלום

          מצטער אבל אני לא רואה את הרשות מאשרת ביטול הפקעה של שביל שנועד להולכי רגל לטובת הפרויקט המשותף והיא גם לא תאשר בניה מעל השביל.

          לדעתי פשוט תמשיך לחפש יזמים שכן מוכנים ללכת לפרויקט כזה. יתכן וגם בעלי הדירות יכולים לתרום למאמץ ובכך להפוך את הפרויקט לכלכלי.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • התכנות לפרויקט תמא 38
            משה | 18/02/2018 09:21

            אילן בוקר טוב,

            כאמור אני לא מבקש לבטל את השביל אלא לשלב אותו (להשקיע מתחת לאדמה)

            ניסיתי לענין כבר מספר יזמים אבל הם קבלו רגליים קרות ללא החיבור בין הבנינים זה לא לא כלכלי.

            שאתה אומר בעלי דירות אתה מתכוון לאלה שהם בעלי הגג איך הם יכולים לתרום למאמץ?

            משה