החזר ביטל השבחה

  • היטל השבחה ומחסן
    אברהם | 14/02/2018 16:43

    1. קניתי דירה בקבוצת רכישה ושלמתי לעיירה היטל השבחה.
    נמסר לי כי אקבל החזר כספי (פטור) בגלל שזו דירה ראשונה והיא מתחת ל140 מטר.
    כרגע העיירה הגישה לי סירוב להחזרת כספי בטענה כי עברו מעל לשלוש שנים ומדובר בקבוצת רכישה.
    לציין כי בנין לידי אותו גוש וחלקה ואותה קבוצת רכישה 5 דיירים הגישו תביעה וערר על סירוב העיירה כרגע ממתינים לדיון בבימ"ש.
    מה עלי לעשות על מנת לקבל את כספי?

    • החזר ביטל השבחה
      עו"ד אלעד וייסטוך | 20/02/2018 17:06

      אברהם שלום,

      נסיבות המקרה אינן ברורות לי.

      אם העסקה פטורה מהיטל השבחה מדוע מלכתחילה נגבה ממך תשלום תוך הבטחה לקבל החזר.

      אם תוכל לפרט על מנת שנסיבות המקרה יהיו יותר ברורות.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • זה בדיוק העניין
        אברהם | 21/02/2018 21:12

        מלכתחילה אני אמור להיות זכאי לפטור.

        אך הע"וד שמלווה את קבוצת הרכישה מסר לי שכולם משלמים כקבוצה ואז הוא ידרוש החזר רק למי שזכאי לפטור.

        כלל דירי הבנין העבירו לעו"ד הקבוצה את הכסף והוא שילם לעירה עבור כלל דירי הבנין.

        לכן כרגע אני רוצה להגיש ערר וכתב תביעה.