סילוק חובות לעמותה

  • עמותת בניה
    אביבית | 07/02/2018 21:14

    שלום,
    אנחנו חברים בעמותת בניה. הבנייה הסתימה, קיבלנו את הדירה לפני כשנה וגם קיבלנו אישור מעורכי הדין של העמותה על העדר חובות לעמותה כך שיכולנו לקחת משכנתא (כולם קיבלו מכתב כזה,לא רק אנחנו).
    העמותה עדיין לא נסגרה וכיום כשנה אחרי קיבלנו מייל מרואה החשבון של העמותה (בשם ועד העמותה כנראה) ובו דרישת תשלום המתחלקת לשניים:
    1-תשלום חוב שלפי המצויין יש לעמותה לספקים, לקבלן הבניה וכו' שחולק שווה בשווה בין כל הדירות. צוין הסכום שחייבים לכל ספק אך בלי  לתת שום אסמכתאות.
    2- במהלך הבנייה היה שלב שבו לא היה לנו בנק מלווה ולכן הוסכם באחת האסיפות הכלליות לשלם את הריבית שהיינו אמורים לשלם לבנק, לחברים אשר יכניסו לפרוייקט מכיסם עד שיהיה ליווי בנקאי.
    כעת התווסף גם תשלום ה"ריבית" הזה לדרישה הנוכחית.

    הסכום שלי עומד על 8000 שח בערך. הדרישה היא לתשלום חלק אחד בתוך שבועיים מיום קבלת המייל וחלק אחר אחרי חודש.

    שאלותי: האם המכתב שקיבלנו בזמנו על היעדר חובות לעמותה מאפשר לנו לא לשלם את הסכום הזה בטענה שקיבלנו אישור שאין חובות?
    האם זה תקין לבקש תשלום כזה בהתראה כזו קצרה ומבלי לספק הוכחות לחובות אלה?
    הם כבר הודיעו שמחר מעבירים לגבייה משפטית את מי שלא שילם.  באילו צעדים העמותה יכולה לנקוט נגד מי שלא משלם בזמן?

    תודה מראש

    • סילוק חובות לעמותה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 11/02/2018 14:25

      שלום אביבית,

      אין אפשרות לתת תשובה מושכלת לשאלתך בלי לבדוק את מסמכי ההתקשרות, תקנון העמותה וכיוב'.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com