האם ניתן לחייב דייר לשאת בתשלום על תמ"א 38?

  • התנגדות מוצדקת/לא מוצדקת לפרויקט תמא 38
    משה | 06/02/2018 09:27

    אנחנו שמונה דיירים מתוך תשעה שמעוניינים בפרויקט. שטח המגרש והאזור בעייתי, ולאחר שנדחינו על ידי מספר יזמים/קבלנים, מצאנו מישהו שמוכן לקחת על עצמו את הפרויקט בתשלום של 70 אלף שח מכל דייר. הדייר מתנגד עקב אובדן תשלום שכירות של 60 אלף שח בשנה (משקיע),
    דרישה של 70 אלף פיצוי  על מרפסת קיימת (תיהרס ויקבל חדשה) וסירוב לשלם על תמא (קיבל ייעוץ משפטי שלא ניתן להכריח אותו לשלם). האם יש לו קייס בבית משפט/ועדת ערר?

    • האם ניתן לחייב דייר לשאת בתשלום על תמ"א 38?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 07/02/2018 12:58

      משה שלום,

      חוק חיזוק מבנים מאפשר להגיש תביעה כנגד דייר סרבן ללא קשר לשאלה מי נושא בתשלומים על ביצוע תמ"א 38 בבניין.

      הפרקטיקה שהיזם נושא בכל התשלומים לא מעוגנת בחוק ואין כל חיוב שכך יהיה בכל מקרה.

      כידוע גם על ביצוע שיפוץ או הוצאה אחרת שקשורה לבניין יש סמכות לאספת הדיירים לקבל החלטה מחייבת.

      באופן תאורטי ומבלי להכיר את פרטי המקרה, כאשר מוכח מעבר לכל ספק שהפרויקט לא כלכלי ללא עלות נוספת כאמור, לא נראה שעצם העלות יכולה להצדיק את אי ביצוע הפרויקט.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il