האם ניתן לבטל את ההסכם לאחר שנמסרו ערבויות לדיירים

  • ביטול ההסכם
    ליטל | 28/01/2018 23:54

    שלום,

    היזם מסרב לקבוע בהסכם סעיפים המאפשרים ביטול ההסכם על ידי הבעלים לאחר קבלת ערבויות חור המכר, וטוען כי הסעד היחיד שיהיה לבעלים לאחר קבלת הערבויות זה מימוש הערבויות.

    האם ניתן להסתפק בסעד של מימוש הערבויות או לעמוד על זה שיהיו הוראות לביטול ההסכם בלי קשר לערבויות?

    אשמח להסבר

    • האם ניתן לבטל את ההסכם לאחר שנמסרו ערבויות לדיירים
      עו"ד אלעד וייסטוך | 06/02/2018 18:38

      ליטל שלום,

      בשלב שבו כבר נמסרות ערבויות חוק מכר לדיירים הפרויקט כבר נמצא בביצוע או רגע לפני תחילת ביצוע וכבר יש בנק מלווה.

      כמובן שגם בשלב זה יתכנו הפרות של היזם כגון עיכוב בביצוע העבודות או אי מסירת הדירות בזמן.

      במקרה בו היזם נקלע לקשיים הבנק המלווה שומר על זכותו לקחת את הפרויקט לידיו ובמידת הצורך להחליף את היזם.

      דרישה של יזם לסעיף כזה בהסכם מנוגדת לאפשרות להכניס בנק מלווה לפרויקט.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il