הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מה הכוונה למונח עסקי האגודה בתקנון האגודה?

  • המונח "עסקי האגודה"
    יהודית | 28/01/2018 19:01

    שלום לכם

    מה המשמעות של המונח "עסקי האגודה" המופיע בתקנון של אגודה שיתופית מסוימת?

    למה הכוונה "עסקי האגודה"?
    האם למטרותיה?

    תודה.

    • מה הכוונה למונח עסקי האגודה בתקנון האגודה?
      עו"ד יעל פרי | 29/01/2018 09:12

      יהודית שלום,

      ככל וכוונתך בשאלה הינו לסעיף יישוב הסכסוכים הנוגע לניהול הליך בוררות הרי שבהתאם לסעיף 52 (1) לפקודת האגודות השיתופיות, נקבע כי אגודה  יכולה לקבוע בתקנונה הוראות לעניין יישוב סכסוך הנוגעים לעסקי האגודה.
       עוד נקבע בסעיף זה מה הם סכסוכים הנוגעים לעסקי האגודה הבאים בגדר הסעיף:
      "תביעה של אגודה רשומה לכל חוב או דרישת תשלום המגיעים לה מחבר, ממי שהיה חבר, או מן הממונה, או מן היורש או הנציג החוקי של חבר שמת, לרבות קנס שיוטל בהתאם לתקנות האגודה, בין שהודו ובין שלא הודו באותו החוב או באותה דרישת התשלום, הריהו סכסוך הנוגע לעסקי האגודה כמשמעותו בסעיף קטן זה".

      מכוח סעיף זה, קובעות רוב  האגודות השיתופיות  סעיף יישוב סכסוכים בתקנון האגודה, המהווה הסכם בוררות לכל דבר ועניין המחייב את חברי האגודה ואת האגודה.

      הפרשנות שניתנה בפסיקה למונח "עסקי האגודה", הינה כזו המתייחסת לסכסוכים פנימיים הנוגעים לניהול עסקי האגודה עם חבריה כדוגמת הסכסוכים אשר צויינו כאמור לעיל בסעיף 52 לפקודה.
      לעומתם סכסוכים  בעלי מאפיינים ציבוריים בעניין מוסדות האגודה, תקיפת פעולות האגודה וכו'  אינם נכנסים תחת ההגדרה "עסקי האגודה" לעניין בוררות.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il