הרעת תנאים

  • הרעת תנאים
    מוטי | 21/01/2018 18:39

    שלום רב
    אשתי עובדת כמה שנים במקום עבודה (כשלא נכתב מולה שום הסכם, וכך גם עם עובדות אחרות לא נכתב הסכם, הכל בע"פ)
    המנהלים מטעמי חסכון שינו כבר מספר פעמים את שעות העבודה שלה כדי לחסוך בעלויות כי לפעמים הם צריכים יותר עובדות ולפעמים פחות
    לאחרונה החליטו להוריד לה יום עבודה בטענה שהם לא צריכים אותה כי אין צורך בעובדים כי יש מספיק עובדים
    וגם שלא תעבוד באותו זמן עם עובדת אחרת כי המעסיקים טוענים שהם מדברות

    כמו כן אשתי מקבלת מהם הערות מדוע היא משתמשת בטלפון שלה בזמן העבודה

    בכל הזדמנות שרואים אותה רגע אחד שהיא לא מטפלת בלקוח, כי לפעמים יש רגעים של שקט ללא פניות וכד' הם מתיישבים לידה או מגישים אליה את עכבר כדי לרמוז לה שתעבוד גם אם אין משהו מיוחד לעשות באותו רגע

    שאלותי
    מה נחשב להרעת תנאים במקרה שכזה ?
    עד כמה למעסיק מותר לדרוש מהעובד לא להשתמש בטלפון הנייד ?
    האם כתיבת הסכם חובה על פי החוק ?
    מה הגבול שמעסיק מותר להכנס למרחב האישי של העובדת ?

    תודה רבה על הכל
    וסליחה על אריכות הדברים

    • הרעת תנאים
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 23/01/2018 10:21

      מוטי שלום רב אנסה להשיב על כל שאלותייך:
      1. הרעת תנאים הוא כל שינוי לרעה בתנאי העבודה. שינוי באחזי משרה, שינוי בתפקיד או בשכר. עכשו מכוון לשלאתך כל הזמן משנים את התנאים והיא מסכימה לזה (בהתנהגות), זה מהווה בעיה. כי התנאים משתנים.
      2.לעניות דעתי המעסיק בהחלט יכול לדרוש מהעובד שלא יהיה מחובר לנייד - יש עובדים שלעיתים קצת עוברים את הגבול. מצד שני- אם העובד עובד 12 שעות ביום - מותר לו שהיה לו קשר עם משפחתו , ילדיו וכו'. הכל במידה . אין חוק שאוסר ואין חוק שמתיר. הכל בגבול השכל הישר.
      3.אין חובה על מתן הסכם - כן קיימת חובה לתת לעובד טופס הודעה לעובד. שם ירשמו כל תנאי עבודתו.
      4.  אסור למעסיק להכנס למרחב אישי. עם זאת בעבודה מצופה מהעובד לעבוד. אבל נכון כי לא צריך ל"שבת" על העובד, במיוחד אם העובד יעיל.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • תודה רבה. המשך ברשותך
        מוטי | 23/01/2018 13:35

        בשנתיים האחרונות לא היה שינוי בימים ובשעות העבודה
        כרגע אשתי הודיע שהיא לא מסכימה עם הרעת תנאים
        הזאת (הבנתי שצריך להודיע אחרת זה נחשב להסכמה)
        באיזה צעדים ניתן לנקוט כדי למנוע את הרעת תנאים שעשו ?

        לגבי טופס הודעה לעובד
        גם טופס זה לא קיים ולא ניתן לעובדים
        מה ניתן לעשות במקרה זה ?

        תודה רבה