חוב מזונות לאחר הפטר

  • בקשה לאחר קבלת הפטר
    אלי לוי | 21/01/2018 22:20

    שלום רב

    קבלתי הפטר בסוף שנת 2015. יש לי חוב מזונות לביטוח הלאומי של 100,000 שח. החוב לא נכלל בצו ההפטר ואף לא בקשתי להכלילו אז.

    לאחרונה נקבע לי צו תשלומים של 150 שח בעקבות חוב המזונות אך לדעתי אני עומד בתנאים לפיהם ינתן לי הפטר גם על חוב המזונות.

    השאלה שלי היא: אם אני רוצה היום להגיש בקשה להכניס את חוב המזונות להפטר שניתן לי ב2015 אזי מה הפרוצדורה הנכונה לעשות זאת?

    האם עליי להגיש בקשה במסגרת אותו תיק פש"ר שהיה לי?

    האם עליי לפתוח בקשה חדשה? בלי קשר לתיק הפש"ר שהיה לי?

    האם לצרף להליך גם את הכנ"ר או שפשוט רק את הביטוח הלאומי?

    אשמח לעזרה וקצת כיוון בעניין.

    תודה רבה.
    אלי

    • חוב מזונות לאחר הפטר
      עו"ד שלי גרשט | 23/01/2018 10:49

      שלום רב,

      במידה וקיבלת הפטר חלוט והתיק הסתיים, אין אפשרות לכלול חובות אלו.

      יש אפשרות לנסות להגיש בקשה בהליך הישן, אך הסיכוי נמוך.

      כמו כן, ייש צורך לבחון אם אתה זכאי להפטר על חוב המזונות.

      במידה ויימצא שכן, יש צורך אולי לפנות ישירות לביטוח הלאומי.

      מומלץ לפנות לעו"ד לייעוץ

      בברכה,

      שלי גרשט, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל
      בר כוכבא 23, בני ברק
      טל': 03-5449090; מייל: Shellyger@gmail.com