הדבר תלוי בסדר הדין שבו בחר התובע להגיש את התביעה

  • חובת נוכחות בעלי דין מה התקנות?
    אסנת | 20/01/2018 15:08

    האם יש חובת התיצבות בדיון ראשון של כל התובעים והנתבעים?
    הבנתי שבבית דין למדפחה כולם חייבים להתייצב.

    האם הכלל הוא לפי העניין המשפטי ולא בית המשפט?
    כלומר ככל שמדובר ביורשים כולם חייבים להגיע לדיון גם אם יש ייצוג של עורך דין גם בקדם משפט? אם בית המשפט משפחה ואם בית משפט השלום?
     או שבבית משפט השלום עקרונית ניתן לשלוח את עורך הדין עצמו? אם יש יורש בחוץ לארץ או יורש שחולה במחלה קשה למשל, איך מבקשים  אישור לאי הגעה מראש?

    • הדבר תלוי בסדר הדין שבו בחר התובע להגיש את התביעה
      א-ה | 20/01/2018 21:25

      למשל, בתביעה בסדר דין "רגיל" בית משפט שלום, ככלל אין חובה שבעל הדין יתייצב אישית בשלב קדם המשפט ויכול עורך דינו לייצגו, אבל, על פי תקנה 147 לתקנות סדר הדין האזרחי רשאי השופט בקדם המשפט להורות שבעל דין יתייצב אישית לדיון.

      לעומת זאת, בתביעה בסדר דין "מהיר" בבית משפט שלום, חובה על בעלי הדין להתייצב אישית לדיון בקדם המשפט, כפי שקובעת תקנה 214יא(ה) לתקנות סדר הדין האזרחי

      בבית המשפט לענייני משפחה, למשל, נקבע שבקדם משפט יתייצבו בעלי הדין אישית, ללא קשר אם הם דווקא יורשים או לא.